Nestabila spēle VEF maksā sesto zaudējumu VTB līgā

© vtb-league.com

VTB Vienotās līgas spēlē šovakar "VEF Rīga" izbraukuma cīņā Saratovā, nonākot iedzinējos ar 13 punktu starpību jau pēc pirmās ceturtdaļas, piedzīvoja sesto zaudējumu astoņās spēlēs, ar rezultātu 74:86 piekāpjoties "Avtodor" vienībai. Rezultatīvākais rīdziniekiem šovakar 21 gūto punktu bija Kītons Nenkivils.

Šodien Saratovā vefiņa ceļā uz trešo uzvaru pretī stājās gana nopietns pretinieks - ULEB Eiropas kausā startējošais "Avtodor". Līdzšinējās septiņās VTB līgas spēlēs laukuma saimnieki izcīnījuši trīs uzvaras, bet zaudējumi piedzīvoti līdzīgās cīņās pret Eirolīgas klubu "Lokomotiv-Kuban" (70:79) un spēcīgo Kazaņas "Unics" (64:66). Nedaudz smagāka sakāve tika piedzīvota pagājušajā nedēļā Sanktpēterburgā pret Jāņa Timmas pārstāvēto "Zenit" (74:90), taču rīdziniekiem tas šodien nekādā gadījumā nesolīja vieglu pastaigu.

Lieliska metienu precizitāte no visām distancēm ļāva mājiniekiem jau no pirmajām minūtēs kontrolēt spēles gaitu (20:11). Kaut arī VEF aizsardzība uz īsu brīdi spēja apturēt ieskrējušos "Avtodor" uzbrukumu, otrā laukuma galā saratoviešu presings viesiem liedza sadeldēt starpību uz rezultāta tablo, kā rezultātā komfortabls "Avtodor" pārsvars pēc pirmā perioda - 31:18.

Otrā ceturkšņa ievadā vefiņš nepiekāpīgi darbojās aizsardzībā un cīņā pie groziem, kā arī pirmajās piecās ceturkšņa minūtēs noturēja laukuma saimniekus uznullītes (24:31). Kītona Nenkivila rezultativitāte (14 punkti) pietuvināja viesus līdz -6, taču "Avtodor" puslaika izskaņā atrada VEF robus aizsardzībā un pārvērta tos trīs precīzos tālmetienos pēc kārtas, atjaunojot pirmajā periodā iegūto handikapu 48:35.

Karlosa Frades padoto sniegums neuzlabojās arī pēc lielā pārtraukuma, tikmēr mājinieki droši saglabāja vairāk kā desmit punktu pārsvaru. Divi Luda Hakansona trīnīši pēc kārtas deva viesiem nelielu cerību stariņu, taču saratoviešu atlētiskās darbības un nerimstošā precizitāte no perimetra ļāva kontrolēt mača gaitu arī pirms izšķirošā perioda (62:51).

Pavērsieni spēles ritējumā nenotika arī noslēdzošajā ceturksnī - "Avtodor" perioda vidū jau iekrāja 18 punktu pārsvaru (75:57), neļaujot rīdziniekiem samazināt rezultāta starpību mazāk par 12 punktiem un ne mirkli neliekot šaubīties par divcīņas uzvarētāju - 86:74.

Svarīgākais