Porziņģis: "Zinu, ka varu spēlēt labāk"

© SCANPIX

Latviešu uzlecošā basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis teicami aizvadījis pirmās septiņas spēles Nacionālajā basketbola asociācijā, vidēji esot laukumā 24 minūtes, gūstot 12,3 punktus un izcīnot 8,6 atlēkušās bumbas. Pēc pēdējās spēles pret Losandželosas "Lakers" (99:95), kurā Porziņģis tika pie trešā "double-double" pēdējos četros mačos, viņu slavēja arī leģendārais Ērvins "Maģiskais" Džonsons.

"Tas ir kaut kas, ja tāda leģenda kā viņš saredz manī potenciālu un par to pasaka," 20 gadus vecais Kristaps Porziņģis tiek citēts ESPN. "Tas parāda, ka man ir jāturpina strādāt, lai visiem pierādītu, ka patiešām varu spēlēt un ka man var būt ilga un sekmīga karjera NBA."

"Zinu, ka varu spēlēt labāk," Porziņģis atzina. "Kā varat redzēt, joprojām esmu kārns un viegls, taču es cīnos un nedrīkstu nevienam piekāpties. Tāda ir mana spēle – daudzi iepriekš nezināja, kāda tā ir. Tāpēc viņi domāja – tieviņš baltais, viņš nespēs spēlēt fizisku basketbolu. Taču es turpinu cīnīties par atlēkušajām bumbām un cenšos laukumā darīt savu darbu."

Neskatoties uz Porziņģa pārliecinošo sākumu un to, ka ESPN NBA apskatnieki liepājnieka sakarā jau sākuši runāt par gada debitanta balvu, Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers apzinās, ka nevajag gaidīt, ka latvietis turpinās katrā spēlē demonstrēt tikpat iespaidīgu sniegumu. "Nedomāju, ka varējām gaidīt, ka viņš [pirmajās spēlēs] būs tik labs, kāds viņš ir bijis. Iespējams, būs divu nedēļu nogrieznis, kurā viņš izskatīsies slikti, un visi apšaubīs, vai viņu vajadzēja draftēt un visu pārējo. Viņš ir debitants, un viņam ir daudz, ko mācīties. Viņa spēju robeža ir ļoti tālu no tā punkta, kurā viņš atrodas šobrīd."

"Viņš vēl īsti nav iemācījies, kā spēlēt ar muguru pret grozu, un vairums viņa uzbrukumu izriet no viņa aktivitātes: atlēkušajām bumbām uzbrukumā, labas kustības," Fišers komentēja Porziņģa spēles stilu. "Pagaidām ar to pietiek. Nav obligāti jābūt tādam spēlētājam, kuram efektivitātei nepieciešams, lai komanda uzbrukumus veidotu caur viņu. Tas ir labi." Tāpat Fišers ar smaidu atjokoja par Porziņģa skarbo spēli: "Kad viņam uz sejas būs nedaudz vairāk apmatojuma, tad varēsim runāt par skarbumu. Grūti šādu bērna seju uztvert kā skarbu."

"Viņš ar katru dienu kļūst arvien labāks. Katrā spēlē dažādos veidos varam redzēt, kāds viņš var būt. Tas ir tikai laika jautājums, kad viņš kļūs stabilāks, pārliecinātāks un ticēs saviem spēkiem," komandas biedru komentēja "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs. "Cenšos viņam būt blakus, nevis "lekt virsū" par katru sīkumu. Viņš ātri mācās un nebaidās uzdot jautājumus, nebaidās prasīt pēc padoma."

Svarīgākais