Girgensonam -1 zaudējumā pret "Lightning"

© Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārtrūka latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" uzvaru sērija, kad savā laukumā ar rezultātu 1:4 tika atzīts Tampabejas "Lightning" pārākums.

Spēle iesākās līdzīgi, tomēr jau sestajā minūtē Stīvens Stemkoss atklāja mača rezultātu, kad pēc Valteri Filpula piespēles raidīja ripu pustukšā vārtu stūrī (1:0). Mirkli vēlāk Ēriks Kondra pārkāpa noteikumus, ļaujot mājniekiem divas minūtes uzspēlēt vairākumā, tomēr Bufalo „Sabres” hokejisti to nespēja izmantot un mača 12. minūtē tika sodīti. Lieliski nostrādāja Tailera Džonsona un Aleksa Kilorna sadarbība, un amerikāņu hokejists izrādījās veiklākais starp „Sabres” aizsargiem, otro reizi spēlē pārspējot Linusu Ulmarku (2:0). Džekam Aikelam bija lieliska iespēja rezultāta starpību samazināt, kad 19 gadus vecais hokejists nodemonstrēja savu individuālo meistarību, tiekot garām vairākiem „Lightning” hokejistiem, taču viņa metienu neitralizēja Andrejs Vasiļevskis. Nepilnas divas minūtes pirms došanās uz ģērbtuvēm Kučerovs panāca jau nepieklājīgo 3:0. Lai gan Umarks spēja tikt galā ar pirmo metienu, tomēr pirmais pie atlēkušās ripas bija krievu hokejists, kurš no visai asa leņķa pārspēja uz ledus guļošo zviedru vārtsargu.

Otrajā trešdaļā Bufalo „Sabres” galvenais treneris Dans Bailsma veica vārtsargu maiņu, Ulmarka vietā sūtot Čadu Džonsonu, kas ļāva mājniekiem atgūt pārliecību, un tieši Bufalo „Sabres” bija pirmie, kas izveidoja pirmos bīstamos momentus pie Tampabejas „Lightning” vārtiem un jau piektajā minūtē tika atalgoti. Džeks Aikels sarežģītā situācijā, esot divu viesu hokejistu ielenkumā, izdarīja metienu Tampabejas „Lightning” spēlētāja aizsegā,samazinot rezultāta starpību (1:3). Pēc brīža par spēli ar augstu paceltu nūju uz noraidīto soliņa devās latviešu hokejists Zemgus Girgensons. Savukārt trešdaļas izskaņā „Sabres” bija pavisam tuvu, lai gūtu vēl vienus vārtus, taču nevainojami viesu vārtos darbojās Vasiļevskis.

Pamatlaika pēdējās 20 minūtēs laukumā bija vērojams dinamisks hokejs, un par momentiem nevarēja sūdzēties ne viena, ne otra komanda. Iespēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam bija Taileram Enisam, bet viņa raidījums norībināja vārtu konstrukciju. Četras minūtes pirms mača beigām pēc viesu spēlētaja kļūdas savā zonā Deivids Legvands izskrēja vienatnē pret krievu vārtsargu, tomēr metiena brīdī ripa noslīdēja no 35 gadus vecā hokejista nūjas lāpstiņas. Turpinājumā Dens Bailsma nolēma iet uz pilnu banku, laukumā sūtot sesto spēlētāju, taču risks neattaisnojās, un Viktors Hedmens guva savus pirmos vārtus sezonā, iedzenot pēdējo naglu "Sabres" zārkā (4:1).

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 17 minūtes, attiecīgi minūti un 20 sekundes skaitliskajā mazākumā un četras sekundes vairākumā, kuru laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bufalo "Sabres" šosezon izcīnījusi desmit punktus, ierindojoties 14.pozīcijā Austrumu konferencē, un jau rīt tiksies ar Vankūveras "Canucks" hokejistiem.

Svarīgākais