Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

M. Rēdlihs atzīts par nedēļas labāko KHL uzbrucēju

© F64

Kontinentālā hokeja līga paziņojusi, ka par sezonas desmitās nedēļas labāko uzbrucēju atzīts Rīgas „Dinamo” pārstāvis Miķelis Rēdlihs, kurš četros mačos atzīmējās ar sešiem punktiem.

Miķelis Rēdlihs „Dinamo” vienībai aizvadītajā nedēļā palīdzēja gūt trīs uzvaras, ieskaitot divas iespaidīgas atspēlēšanās pret „Jokerit” un „Avtomobolist”. Tas palīdzējis Rīgas komandai izrāpties no pēdējās vietas Rietumu konferencē, tiesa, „Severstal” tikai par punktu mazāk un trīs spēles rezervē.

Rēdlihs šajās četrās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, turklāt atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +3. Sezonas 28 spēlēs viņam jau 16 punkti (10+6). Rēdliham šī ir trešā reize karjerā, kad viņš saņem šādu atzinību – iepriekš arī 2009. un 2011. gadā.

Sadalītas arī pārējās nedēļas balvas - par labāko vārtsargu nosaukts Aleksandrs Salāks no „Sibir”, kurš trijos mačos guva trīs uzvaras un atvairīja 97.7% pretinieku metienu, ielaižot tikai divas ripas.

Labākā aizsarga gods šoreiz Helsinku „Jokerit” pārstāvim Filipam Larsenam. Dāņu aizsargs trijos mačos izdarīja 15 metienus pa vārtiem, sakrāja piecus punktus (1+4) un savā rēķinā ierakstīja pozitīvu lietderības koeficientu plus pieci. Larsens šosezon 21 mačā guvis 14 punktus, kamēr „Jokerit” var lepoties ar ceturto labāko punktu summu Rietumu konferencē.

 
 

Savukārt nedēļas labākā jaunā spēlētāja tituls piešķirts „Severstal” uzbrucējam Daniilam Vovčenko, kurš trīs spēlēs guva trīs punktus (1+2), ieskaitot uzvaras vārtus pret Maskavas „Dynamo”. 19 gadus vecais krievu uzbrucējs šosezon savācis sešus punktus 11 mačos.