Girgensonam pirmā piespēle šosezon un uzvara īpaši korektā mačā

© SCANPIX

Zemgus Girgensons ar rezultatīvu piespēli izkārtoja vārtu guvumu savam partnerim Metam Mulsonam, kas palīdzēja Bufalo „Sabres” viesos ar 2:1 pārspēt Ņujorkas „Islanders”. Bufalo komandai šī ir trešā uzvara pēdējās četrās NHL spēlēs, turklāt šonakt abas komandas izcēlās ar to, ka sodīto spēlētāju soliņa durvis tā arī ne reizi netika atvērtas un neviens noraidījums piespriests netika.

„Islanders” jau otro spēli pēc kārtas nācās iztikt bez sava kapteiņa Džona Tavaresa, kurš apslimis. Tavaress ar 11 punktiem bija Ņujorkas komanda rezultatīvākais spēlētājs, un ar viņa palīdzību „Islanders” bija pamatlaikā zaudējusi tikai divas no 11 spēlēm, savukārt „Sabres” Ņujorkā ieradās ar divām uzvarām pēdējās trīs spēlēs un Zemgu Girgensonu trešajā uzbrucēju virknējumā, kurā bija arī Mets Mulsons, iepriekš vairākas sezonas „Islanders” pavadījis uzbrucējs. Atgriezies savukārt bija Tailers Eniss, kas noveda pie izmaiņām visās pārējās „Sabres” maiņās.

Spēle ritēja ļoti ātrā tempā, un visai reti to pārtrauca tiesneša svilpe. Pirmajos divos periodos daudz biežāk tika traucēts „Sabres” vārtsargs Linuss Ulmarks, kurš aizvadīja savu otro NHL spēli, taču ne jau tāpēc Bufalo hokejisti maz mestu pa vārtiem. Gluži vienkārši „Islanders” pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā un bloķēja divreiz vairāk metienu nekā pretinieki, turklāt tieši ar pašaizliedzīgu darbību „Islanders” otrā perioda vidū atklāja rezultātu - pēc ilgas cīņas vārtu priekšā ripa nonāca pie kanādiešu aizsarga Kalvina de Hāna, kurš pēc pagrieziena trāpīja vārtos.

Ja pirmajos divos periodos spēle bija vairāk vai mazāk līdzvērtīga, trešajā atspēlēties kārā „Sabres” pamazām pārņēma iniciatīvu. Pēc „Islanders” neveiksmes izejā no zonas, kad ripa trāpīja pa līnijtiesnesi, tā nonāca pie Girgensona, un latvietis savu iespēju izmantoja, uz zilās līnijas pārsteidzot un apspēlējot aizsargu. Girgensons pieslidoja tuvāk „Islanders” vārtiem un ar piespēli uz pretējo stūri izkārtoja vārtu guvumu Mulsonam. Girgensonam šī bija pirmā rezultatīvā piespēle šosezon (12 spēlēs 1+1) un 30. viņa NHL karjerā.

Turpinājumā pāris labas iespējas bija Ņujorkai, taču veiksmīgi nospēlēja Ulmarks, bet laukuma pretējā pusē izcēlās Sems Reinhārts, kurš šodien spēlēja visai maz, taču 54. minūtē izvirzīja vadībā „Sabres” ar 2:1. Pēdējās trīs minūtēs gan dominēja „Islanders” un ilgāku laiku neļāva viesiem tikt ārā no zonas un nomainīties. Tieši ar Girgensona palīdzību tas izdevās pusminūti pirms beigām, kad latvietis izrāvās pretuzbrukumā, taču ripu iemest tukšos vārtos viņam neļāva aizsargi. Lai nu kā, uzvara tika noturēta.

Girgensons nospēlēja 17:05 minūtes un bez rezultatīvas piespēles izcēlās arī pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, vienu metienu pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu. Ne vairākumā, ne mazākumā viņš laukumā neizgāja vienkārša iemesla dēļ, proti, šodienas mačā tā arī netika nosvilpts neviens noteikumu pārkāpums. Šis gan nav pilnībā unikāls gadījums NHL vēsturē, jo līgas agrīnajos gados, kad noteikumi bija nedaudz citādi, bija vairāki simti šādu spēļu, bet mūsdienās šāds fakts gan novērojams krietni retāk - pēdējos sešos gados pieredzētas vien desmit šādas īpaši korektas spēles, un interesanti, ka arī iepriekšējā piedalījās „Sabres”, šī gada aprīlī spēkojoties ar „Hurricanes”.

„Sabres” šī ir piektā uzvara šosezon 12 spēlēs, kas gan joprojām Austrumu konferencē ļauj apsteigt tikai Toronto un Kolumbusu (abām pa četriem punktiem), taču konferences otrā vieta ir tikai trīs uzvaru attālumā. Pagājušā gada novembra sākumā „Sabres” bija guvusi tieši divreiz mazāk punktu. Šobrīd komandai paredzēts pāris dienu pārtraukums, pēc kura naktī uz piektdienu paredzēta cīņa pret Tampabejas „Lightning”.

Svarīgākais