Vai ''Ventspils'' Ešvorta vadībā turpinās uzvarēt arī pret čempioni?

© Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas čempionātā jāaizvada vēl divas skaidras. Lai gan čempione jau ir skaidra, interesanta cīņa paredzama par atlikušajām divām pozīcijām labāko trijniekā. Šodien Kurzemes derbija ietvaros ''Liepāja'' viesosies Ventspilī, BFC ''Daugavpils'' uzņems Rīgas ''Skonto'', bet ''Metta/LU'' pirms pārspēlēm tiksies ar Jūrmalas ''Spartaku''. Visas spēles sāksies pulksten 14:00.

''Kurzemes derbiji vienmēr ir īpaši. Uzvarēt Kurzemes derbijā, tas ir goda jautājums, centīsimies pabojāt ventspilnieku plānus uz 2.vietu. Uzskatu, ka tas nebūtu solīdi pret mūsu atbalstītājiem, ja mēs pēdējās divas spēles aizvadītu slikti un nebūtu koncentrējušies. Centīsimies sezonu noslēgt uz pozitīvas nots,'' motivācijas trūkumu pirms spēles noliedza ''Liepājas'' uzbrucējs Kristaps Grebis.

Šajā sezonā komandas savā starpā izspēlējušas trīs spēles - 10. maija spēlē Liepājā komandas vārtus neguva (0:0), 4. jūlijā Ventspilī mājiniece neticamā veidā prata atspēlēties no 0:3 un izraut neizšķirtu 3:3, bet 28. augusta spēlē ''Liepāja'' savā laukumā atkal ieguva 3:0 pārsvaru, bet bez intrigas vienalga neiztika, jo tika ielaisti divi vārti, taču uzvara šoreiz nosargāta (3:2).

Dzelteno kartīšu limita pārsniegšanas dēļ ventspilniekiem šodien palīdzēt nevarēs vidējās līnijas futbolists Jurijs Žigajevs. ''Liepājas'' galvenais treneris Viktors Dobrecovs pēc spēles pret ''Mettu/LU'' teica, ka atlikušajās divās spēlēs komanda domās par uzvaru izcīnīšanu, taču būs pāris izmaiņas sastāvā, dodot uzspēlēt tiem futbolistiem, kas līdz šim to darījuši mazliet mazāk. Skaidrs, ka šajā brīdī ''Ventspilij'' punktus vajag vairāk, kas liek domāt, ka ventspilniekiem Pola Ešvorta vadībā ir itin labas iespējas izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas.

Citās spēlēs ''Skonto'' šodien viesosies pie BFC ''Daugavpils''. Rīdziniekiem sezonas beigās jāmēģina noturēt savas pozīcijas labāko trijniekā, kas pēc zaudējuma ''Ventspilij'' iepriekšējā kārtā ir apdraudētas. Slokas stadionā Jūrmalas ''Spartaks'' uzņems ''Mettu/LU'', kas aizvadīs pēdējo spēli pirms pārspēlēm. Andris Riherts pēc spēles Jelgavā atzīmēja, ka spēlēs visi tie, kas varēs to darīt ar pilnu atdevi, nedomājot par kartītēm.

Svarīgākais