FIFA apstiprina septiņus kandidātus prezidenta amatam

© SCANPIX

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) apstiprinājusi septiņas kandidatūras prezidenta vēlēšanām, kas gaidāmas nākamā gada 26. februārī.

Uz FIFA prezidenta amatu kandidēs Princis Ali bin al-Huseins, Musa Bilitijs, Žeroms Šampaņs, Džanni Infantīno, Mišels Platinī, Šeihs Salmans bin Ebrahims al-Halifa un Tokio Seksveils. Tikmēr bijušā Trinidādas un Tobāgo futbolista Deivida Nahida kandidatūra netika apstiprināta.

Jaunā prezidenta vēlēšanās tiks meklēts aizstājējs Zepam Blateram, kurš ticis diskvalificēts un pašlaik noris kriminālizmeklēšana. Blaters par atkāpšanos no amata paziņoja jūnijā, tikai dažas dienas pēc atkārtotas ievēlēšanas FIFA prezidenta amatā.

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Platinī arī ir diskvalificēts, tomēr FIFA vēlēšanu komisija paziņojusi, ka ļaus viņam kandidēt, ja piespriestās diskvalifikācijas termiņš līdz 26. februārim būs pagājis.

FIFA un Šveices prokuratūra izmeklē ziņojumus par to, ka 2011. gadā Platinī kā Blatera padomnieks saņēmis no viņa 1,35 miljonu angļu mārciņu (1,87 miljonu eiro) apmērā. Abas amatpersonas noliedz, ka būtu darījušas kaut ko pretlikumīgu un iebilst pret viņiem piespriesto 90 dienu diskvalifikāciju.