Girgensonam uzvaras vārti, "Sabres" papildlaikā pārspēj "Flyers"

© SCANPIX

Šonakt latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesojās Filadelfijā, kur tikās ar "Flyers" hokejistiem. "Sabres" teju visu spēli atradās vadībā, tomēr Breidens Šens mazāk kā minūti pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu, tomēr papildlaikā latviešu uzbrucējs izskrēja viens pret vienu ar Stīvu Meisonu un guva savus pirmos vārtus šajā sezonā, kaldinot "Sabres" uzvaru ar rezultātu 4:3.

Spēli aktīvāk iesāka Bufalo „Sabres”, bieži viesojoties Filadelfijas „Flyers” zonā, un septītajā minūtē tika atalgoti, kad Tailers Eniss lieliski nospēlēja aiz mājnieku vārtiem sargātajiem vārtiem un no asa leņķa kritienā izdarīja metienu, kas ne bez veiksmes palīdzības atrada ceļu Stīvena Meisona vārtos (1:0). Turpinājumā mača galvenais tiesnesis pieņēma nepareizu lēmumu, uz noraidīto soliņa aizsūtot Klodu Žirū, un viesi skaitliskajā vairākumā izspēlēja līdz vārtu priekšā nepiesegtajam Džeimijam Maginam, kurš palielināja rezultāta starpību (2:0). Pēc gūtajiem vārtiem „Sabres” turpināja uzbrukt, un pat guva vēl vienus vārtus, tiesa, mača galvenais arbitrs uzskatīja, ka Markuss Folinjo izdarījis apzinātu kustību ar kāju, un nolēma vārtus neieskaitīt. „Flyers” hokejistiem tas bija glābējzvans, un viņi ar jauniem spēkiem metās uzbrukumā, pārņemot iniciatīvu. 15. Minūtē Kriss Vandeveldi vienus vārtus atguva, kad pēc lieliskas Raiena Vaita piespēles raidīja ripu zem Čada Džonsona tvērējcimda (1:2).Turpinājumā „Flyers” bija tuvu izlīdzinājumam, taču nespēja izmantot divas lieliskas iespējas, uz ģērbtuvēm dodoties iedzinēju lomā.

Lai gan otrajā trešdaļā mača rezultāts nemainījās, laukumā bija vērojams dinamisks hokejs, un spēles grožus lēnām pārņēma Filadelfijas "Flyers" hokejisti. "Sabres" vairākas reizes pieļāva muļķīgas kļūdas savā zonā, paverot iespēju mājniekiem rezultātu izlīdzināt, tomēr vārtos pārliecinoši darbojas Čads Džonsons. Vienā no epizodēm lieliski nospēlēja arī latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kurš pēdējā brīdī spēja bloķēt "Flyers" hokejista raidīto metienu.

Trešās trešdaļas astotajā minūtē iespēja bija Zemgum Girgensonam, taču viņš nespēja laicīgi izdarīt metienu, saduroties ar Stīvu Meisonu. Savukārt laukuma otrā galā klātesošos „Sabres” fanus sarūgtināja Breidens Šens, kad pēc Skota Leitona piespēles raidīja melno priekšmetu pustukšā vārtu stūrī, lai gan ripa ceļu vārtos atrada pateicoties hokejista slidai, tomēr Šens neizdarīja apzinātu kustību. Taču jau pēc pusotras minūtes Džeiks Makkeibs ar spēcīgu metienu no distances atgrieza „Sabres” vadībā (3:2).Mača izskaņā „Flyers” galvenais treneris laukumā sūtīja papildus uzbrucēju, atstājot komandas vārtus tukšus. Tas atmaksājās un mazāk nekā minūti pirms finālsvilpes Breidens Šens mainīja ripas virzienu, gūstot savus otros vārtus spēlē un izlīdzinot rezultātu (3:3). Lai noteiktu uzvarētāju bija nepieciešams papildlaiks, kurā abām komandām bija lieliskas iespēja izraut uzvaru. Izcilu momentu neizmantoja mājnieki, kad neticamā veidā glāba Džonsons, bet jau pēc dažām sekundēm notikumi risinājās laukuma otrā daļā, kad Zemgus Girgensons izrāvās viens pret vienu ar Stīvenu Meisonu un raidīja ripu starp kājsargiem, gūstot savu pirmo punktu šajā sezonā un izraujot "Sabres" uzvaru (4:3).

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 17:22 minūtes, tajā skaitā 58 sekundes mazākumā, kuru laikā izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, kas šonakt bija augstākais rādītājs Bufalo „Sabres” komandā, pielietoja divus spēka paņēmienus un guva izšķirošos vārtus, kas viņam ir pirmais rezultativitātes punkts šajā sezonā.

Bufalo "Sabres" jau parīt lūkosies pēc vēl vienas uzvaras, kad tiksies ar Pitsburas "Penguins" hokejistiem.

Svarīgākais