Gulbis stabili atpakaļ simtniekā, Sevastova tiek līdz 112. vietai

© Maximilian Gauss

Pateicoties labiem rezultātiem pagājušajā nedēļā turnīros Austrijā un Krievijā, būtiskus kāpumus tenisa rangos veikuši Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova. Gulbim ATP rangā 82. vieta, bet Sevastovai WTA ieskaitē 112. pozīcija.

Ernests Gulbis pagājušajā nedēļā tika līdz pusfinālam "ATP World Tour 500" turnīrā Vīnē, kur nopelnīja 180 reitinga punktus. Ar tiem pietika, lai ne vien atgrieztos Top 100, bet arī nodrošinātu sezonas pabeigšanu starp simts labākajiem tenisistiem. Protams, tas nozīmē arī kvalificēšanos "Australian Open".

Latvijas pirmais numurs šonedēļ startēs Bāzelē, kur viņam pirmais mačs būs otrdien vai trešdien, sacenšoties ar pagājušajā nedēļā Vīnē trīs setos pieveikto ASV tenisa līderi Džonu Isneru.

Anastasija Sevastova guva piecas uzvaras Kremļa kausā un ar "Premier" turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu ieguva 125 reitinga punktus. Sezonu sākusi bez reitinga vietas, Sevastova vēl tuvāk tikusi Top 100, šodien atrodoties 112. vietā. Pirmais simtnieks ir 99 punktu attālumā.

Ja Gulbis par gada atlikušo daļu var vairs neuztraukties, tad Sevastovai punkti vēl ir nepieciešami (domājot par Melburnu). Ņemot vērā ļoti nogurdinošo turnīru Maskavā (sešas spēles tikpat dienās), Sevastova atteicās no domas šonedēļ spēlēt ITF 25 000 turnīrā Stambulā. Nākamajā nedēļā plānots startēt Nantes ITF 50 000 sacensībās.

Svarīgākais