Gudļevskim "sausā" spēle pret Stenlija kausa īpašniekiem

© Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevkis savā sezonas pirmajā NHL spēlē nostāvēja sausā pamatlaikā pret Čikāgas "Blackhawks", taču papildlaikā tomēr nācās atzīt Čikāgas komandas pārākumu ar 0:1. Gudļevskis "Lightning" sastāvā atvairīja 31 no 32 metieniem un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

"Lightning" vārtos pirmoreiz šosezon stājās kāds cits, nevis Bens Bišops. Šis "kāds cits" bija no AHL izsauktais Kristers Gudļevskis, kurš piedalījās savas karjeras otrajā NHL regulārās sezonas spēlē, turklāt arī pretinieks bija vairāk nekā cienījams - pašreizējā čempione Čikāgas "Blackhawks", ar kuru "Lightning" pirms dažiem mēnešiem tikās Stenlija kausa izcīņas finālā.

Spēles sākumā dominēja "Lightning", kamēr līdz Gudļevskim ripa nokļuva tikai pārmetienos pāri visām zonām. Šķiet, ilgstošā neiesaistīšanās spēlē radīja nelielu satraukumu Gudļevska darbībā, taču ap trešo un ceturto spēles minūti pirmos metienus pa vārtiem izdarīja "Blackhawks" hokejisti, kuri arī nokļuva vairākumā. Ar īpaši lieliskiem vārtu gūšanas momentiem čikāgieši neizcēlās, un Gudļevskis pirmajā periodā atvairīja visus deviņus metienus, kamēr viņa partneri neizmantoja divus "Blackhawks" vairākumus.

Otrajā periodā laukumā jau bija redzami citādi notikumi, proti, daudz vairāk uzbruka mājinieki, ilgstoši iespiežot "Lightning" viņu zonā. Gudļevskis spēlēja pārliecinoši un nekļūdīgi, turklāt izcēlās ar to, ka visai reti ļāva ripa atlēkt atpakaļ laukumā, tā vietā to tverot ķērājcimdā vai piespiežot. Perioda beigās "Lightning" iekrita aizsardzībā, un Brenta Sībruka teicama piespēle ļāva Patrikam Keinam iziet vienam pret Gudļevski, taču latviešu vārtsargs šajā duelī izrādījās pārāks un aso metienu no tuvas distances atvairīja.

"Lightning" trešā perioda sākumā bija jāizvirzās vadībā, taču Tailers Džonsons pustukšu vārtu priekšā trāpīja pa stabiņu. Tampa arī turpinājumā radīja bīstamākus momentus pie Korija Kroforda vārtiem, taču abu komandu aizsardzības darbojās teju nevainajumi, un pamatlaikā vārtu guvums netiks fiksēts. "Lightning" šis bija otrais papildlaiks divās dienās, tiesa, tas izvērtās visai īss -17. sekundē Džonatans Teivzs izspraucās starp diviem Tampas hokejistiem un, lai arī Gudļevskis ar nūju paguva kavēt pirmo metienu, ar atkārtotu metienu Teivzs iebīdīja ripu viņam starp kājsargiem, un izrāva "Blackhawks" uzvaru ar 1:0.

Gudļevskis pamatlaikā atvairīja visus 30 pretinieku metienus, bet kopā spēlē tika galā ar 31 no 32 "Blackhawks" metieniem. Viņa sniegums tika novērtēts ar mača trešās zvaigznes godu, kamēr Teivzs bija otrā zvaigzne, bet Krofords - pirmā. "Lightning" nākamā spēle paredzēta naktī uz trešdienu pret Sentluisas "Blues".

Svarīgākais