Samoilovs un Šmēdiņš izcīna pirmo vietu grupā

© F64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši trešo uzvaru Turcijas kūrortpilsētā Antālijā notiekošajā "Open" turnīrā. Latvieši pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:15) uzveica poļus Maceju Košiaku un Maceju Rudolu, garantējot vietu turnīra astotdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Antālijas "Open" sāka ar divām uzvarām pār Čehijas un Dānijas duetiem. Pārliecinoši divi panākumi tika arī latviešu šīs dienas pretiniekiem no Polijas Macejam Košiakam un Macejam Rudolam. Līdz ar to abi dueti cīnījās par pirmo vietu grupā un iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Pēc spēles svarīguma gaidītā intriga pirmajā setā nebija vērojama. Latvieši līdz seta vidum iekrāja drošu četru punktu pārsvaru, apslāpējot arī neatlaidīgo poļu centienus atspēlēties. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9 Samoilova un Šmēdiņa labā. Pēc tehniskā pārtraukuma poļiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem (11:13). Turpinājumā ļoti labi pie tīkla spēlēja Aleksandrs Samoilovs, radot pretiniekiem grūtības. Tas ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru un noslēgt setu ar rezultātu 21:14.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka Košiaks un Rudols, bet latvieši uzreiz veica izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās (3:2). Kādu laiku pāri punktus guva pārmaiņus, bet līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 12:8. Līdzīgi kā pirmajā setā, uzreiz pēc pārtraukuma poļi samazināja rezultāta starpību uz pusi. Tas gan bija arī viss, jo Latvijas pludmales volejbolisti piespieda pretiniekus vairākkārt kļūdīties, tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:15).

Līdz ar to Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja pirmo vietu grupā un rīt izslēgšanas turnīra cīņas varēs sākt no astotdaļfināla.

Svarīgākais