Sevastova pirmoreiz kopš 2011. gada uzvar Top 20 spēlētāju

© Cristiano Andujar

Viegli prognozējamu uzvaru Maskavā notiekošā Kremļa kausa turnīra 2. kārtā trešdien guva Anastasija Sevastova (WTA 134.), kura ar rezultātu 6:3, 7:6(10) apspēlēja ranga 15. vietā esošo čehieti Karolīnu Pliškovu. Sevastovai tā ir pirmā Top 20 uzvara kopš 2011. gada oktobra.

Sevastovas spēles plāns bija pareizs, taču mača ievadā radās problēmas ar izpildījumu, jo bieži vienkāršās situācijas radās kļūdas. Anastasija pirmajos divos serves geimos kopā atspēlēja trīs breikbumbas. Tiesa, vienu visai nosacīti, jo bumbiņa veiksmīgi nokrita no tīkla čehietes laukuma pusē.

Pliškova bija manāmi sagurusi, pārvietojās vēl sliktāk nekā to dara parasti, un Sevastova ar spēles variēšanu Karolīnai sagādāja daudz problēmu, bieži spēlējot uz viņas vājo vietu, kas ir "backhand".

Sevastova pirmo breiku ieguva astotajā geimā. Tajā ar diviem lieliskiem diagonālajiem sitieniem uzvarētas pirmās divas izspēles, bet pēc tam sekoja trīs kļūdas. Pliškova gan nespēja izmantot geimpunktu un ar "forehand" autu deva Sevastovai breika iespēju. Pliškova netrāpīja pirmo servi, bet otrās serves izspēle beidzās ar Pliškovas "backhand" autu – 5:3.

Servējot par uzvaru setā, Sevastova dažas reizes nespēja bumbiņu dabūt pāri tīklam, ļaujot Pliškovai iegūt breikbumbu. Tā viegli atspēlēta, bumbiņu raidot uz pretinieces "backhand". Drīzumā vēl divi neprecīzi sitieni Pliškovas izpildījumā, un Sevastova 1. setu noslēdza savā labā.

Sevastovai nekvalitatīvs bija arī 2. seta sākums, taču šoreiz no serves zaudēšanas izvairīties neizdevās. Pliškova būtībā spēlēja stāvošu tenisu. Proti, pārsvarā reaģēja tikai uz tām bumbiņām, kas lidoja korta vidū, bet uz stūriem mēģināja skriet reti. Sevastova otrajā geimā trīs no četrām breikbumbām atspēlēja tieši ar sitieniem stūros, bet vienu breikbumbu Pliškova neizmantoja pati, iesitot tīklā. Sevastova mazkustīgajai čehietei palīdzēja tikt pie breika, piektās breikbumbas izspēlē izceļoties ar dubultkļūdu – 0:2.

Anastasija atspēlējās jau nākamajā geimā un izdarīja to ļoti viegli, jo Pliškova arvien necentās aizsniegt sarežģītākās bumbiņas. Arī Pliškovai geima noslēgumā dubultkļūda. Sevastovai ļoti problemātisks bija sestais geims, kas sākās ar autā raidītu saīsināto sitienu. Šajā geimā izdevās uzvarēt no 0:40. Pliškova reāla iespēja bija tikai pirmajā breikbumbā, taču Karolīna pārcentās ar "forehand" sitienu. Sevastova ar pūlēm panāca izlīdzinājumu – 3:3.

Sevastova desmitajā geimā pie rezultāta 4:5, 30:30 izcēlās ar dubultkļūdu, dodot Pliškovai setbumbu, kuru pati atspēlēja ar agresīvu spēli. Vēl trīs setbumbas Sevastova atspēlēja taibreikā. Pirmā bija pie rezultāta 5:6 uzņemšanā. Pliškova netrāpīja pirmo servi, bet otrās serves izspēle beidzās ar vieglu Latvijas tenisistes uzvaru. Vēl divas setbumbas turpinājumā izdevās novērst ar savu servi, bet punkts mačam pielikts ar trešo mačbumbu – 6:3, 7:6(10).

Kremļa kausu kvalifikācijā sākusī Sevastova trešdien guva piekto uzvaru tikpat dienās, nodrošinot 125 reitinga punktus un 20 120 ASV dolārus. Rīt par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar divkārtējo "Grand Slam" čempioni Svetlanu Kuzņecovu vai Klāru Koukalovu.

Šodien gūtā uzvara pār Pliškovu Sevastovai ir pirmais Top 20 panākums kopš 2011. gada oktobra, kad viņa Luksemburgā pieveica tobrīd 18. vietā bijušo Itālijas tenisisti Flāviju Pennetu (6:3, 6:2). Zīmīgi, ka, šodien uzvarot Pliškovu, Sevastova noformēja Pennetas kvalificēšanos "WTA Finals". Čehietei bija jāuzvar Maskavas turnīrā, lai cerētu spēlēt sezonas finālturnīrā.