Girgensonu iespēlē pirmās maiņas centra uzbrucēja pozīcijā

© AP/Scanpix

Šīsnakts vienīgajā Nacionālās hokeja līgas spēlē Monreālas "Canadiens" ar 3:1 pieveica Otavas "Senators", gūstot trešo uzvaru trīs spēlēs, savukārt Bufalo "Sabres" sagaidījusi nepatīkamas ziņas pamatvārtsarga Robina Lēnera sakarā - traumas dēļ viņam būs jāizlaiž vismaz pusotrs mēnesis. Treneris Dens Bailsma tikmēr meklē optimālos maiņu sastāvus un pirmajā uzbrucēju virknējumā treniņā iekļāvis Zemgu Girgensonu, turklāt kā centra uzbrucēju.

Kļuvis zināms "Sabres" vārtsarga Robina Lēnera neveiksmes apjoms, proti, pašā pirmajā sezonas spēlē gūtās potītes traumas dēļ viņam nāksies izlaist 6-10 nedēļas. To apstiprināja Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas treneris Dens Bailsma, kuram nu nāksies izmantot Čadu Džonsonu un no AHL izsaukto Neitanu Līvenu. 24 gadus vecais zviedru vārtsargs Lēners pagājušajā sezonā tika iemainīts no Otavas un vismaz sezonas sākumā viņam bija paredzēta Bufalo pamatvārtsarga pozīcija.

Savukārt labās ziņas ir jaunā aizsarga Brendana Gūles atgriešanās treniņos pēc savainojuma, kamēr jau šovakar pirmo sezonas spēli varētu aizvadīt komandas kapteinis Braiens Džionta. Viņš iepriekš nespēlēja traumas dēļ, taču šovakar (22:00 pēc Latvijas laika pret "Blue Jackets") viņam tiek paredzēta vieta Evandera Keina un Džeka Aikela maiņā (nomināli otrajā).

Tajā iepriekš tika iemēģināts arī Girgensons, kurš sezonu sāka trešajā maiņā, bet vakardienas treniņā tika iespēlēts jau pirmajā maiņā - kopā ar potenciālajiem uzbrukuma līderiem Taileru Enisu un Raienu O`Railiju. O`Railijs gan ir izteikts centra uzbrucējs, taču izteicies, ka būtu gatavs uzspēlēt arī malā, un vakardienas treniņā centra pozīcijā bija ielikts tieši Girgensons.

"Es nedaudz parunāju ar Raienu pēc iepriekšējās spēles, viņš teica, ka ir jau spēlējis kā malējais uzbrucējs un neiebilst šādai idejai," sacīja Dens Bailsma. "Uzskatu, ka Zemgus pirmajās divās spēlēs mūsu komandā pastrādāja viskonsekventāk. Domāju, ka pārbaudes spēlēs viņš spēlēja vislabāk tieši centra pozīcijā. Viņš labi spēlē arī malā, tas tiesa, bet... pateicu, ka Zemgus tagad uzspēlēs centrā. Zinu, ka viņš tur sajutīsies komfortabli. Varam Girgensonam uzticēties iemetienā, varam uzticēties, ka viņš vajadzības gadījumā palīdzēs aizsardzībā, tā ka viņa vispusība mums ir ļoti noderīga."

Vienīgajā NHL spēlē šonakt gan "Canadiens", gan "Senators" vārtos sūtīja debitantus, kuri abi - Monreālas vārtsargs Maiks Kondons un Otavas vārtsargs Metjū O`Konors - piedzīvoja savas debijas NHL. Šī bija pirmā spēle NHL vēsturē kopš 1967. gada, kad abu komandu pamatsastāvos ir vārtsargi, kuri aizvada savas pirmās minūtes NHL.

Veiksmīgāka šī spēle izrādījās Kondonam, kurš atvairīja 20 no 21 pretinieku metiena un palīdzēja komandai gūt uzvaru ar 3:1. Vienīgos vārtus viņš ielaida otrā perioda vidū, nepārliecinoši nospēlējot vairākumā, kad ar precīzu metienu ātrajā uzbrukumā izcēlās Žans Gabriels Pažo.

"Canadiens" jau pirmajā periodā bija panākusi 2:0, par abiem vārtiem bija parūpējies Tomāšs Plekaņecs, bet uzvarai punktu 46. minūtē pielika Torijs Mičels. O`Konors atvairīja 31 metienu no Monreālas izdarītajiem 34. "Canadiens" šī bija trešā uzvara trīs sezonas pirmajās spēlēs, bet "Senators" pēc pirmajiem diviem panākumiem cieta pirmo neveiksmi.

Svarīgākais