Bijušais FIFA viceprezidents Vorners saņēmis mūža diskvalifikāciju

© AFP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) Ētikas komisija Hansa Joahima Ekerta vadībā šodien pieņēma lēmumu uz mūžu diskvalificēt no jebkādām futbola aktivitātēm bijušo FIFA viceprezidentu un Centrālamerikas un Karību zonas Futbola asociācijas (CONCACAF) prezidentu Džeku Vorneru.

Lēmums pieņemts, balstoties uz Ētikas komisijas veikto izmeklēšanu par kandidēšanu uz 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru rīkošanas tiesībām.

Izmeklēšanā konstatēts, ka Vorners laikā, kad ieņēma augstus amatus FIFA un CONCACAF organizācijās, vairākkārt un atkārtoti izdarīja daudz dažādu pārkāpumu. Kā sporta veida oficiālā amatpersona viņš bija viens no atslēgas spēlētājiem nelegālu maksājumu piedāvāšanā un saņemšanā, kā arī dažādu shēmu radīšanā.

Vorners atzīts par vainīgu FIFA Ētikas kodeksa vispārējo normu pārkāpšanā, lojalitātes neievērošanā, interešu konfliktos, kukuļdošanā un kukuļņemšanā.

Bijušajai FIFA amatpersonai piespriestā diskvalifikācija stājusies spēkā no 2015. gada 25. septembra, kad konkrētais lēmums tika paziņots.

Svarīgākais