Gulbis nepabeidz spēli un arī Ķīnā izstājas 1. kārtā

© AFP/Scanpix

Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā ''ATP World Tour 250" turnīrs pēc 1. kārtas noslēdzies Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim (ATP 81.), kurš pie rezultātā 6:7 (7) un 0:2 otrā seta sākuma nolēma neturpināt spēli pret Austrālijas tenisistu Džonu Milmanu (ATP 75.).

No Top 10 tenisistiem uz Āzijas turnīru devies bija tikai Čehijas sportists Tomāšs Berdihs. Ernests Šendžeņā ieradās ar piecu zaudējumu sēriju, kas sākās augustā Monreālas "Masters 1000" ceturtdaļfinālā pret Novaku Džokoviču. Spēlē pret ranga 75. numuru Austrālijas tenisistu Džonu Milmanu Ernestam bukmeikeri atvēlēja nelielu favorītu statusu. Gulbim par sliktu runāja fakts, ka Šendžeņā ir ļoti karsts un liels gaisa mitrums, kas Ernestam allaž bijusi nepatīkama kombinācija.

Jau pirmajā geimā Gulbim izdevās pietuvoties breika iespējai, tomēr Milmans latvieti noturēja uz 30 (0:1). Diemžēl pēc viena stabila serves geima nākamajā piegājienā Ernests austrālietim uzdāvināja divas breikbumbas, un Milmans izmantoja jau pirmo (1:3). Ar labu servi pirmajā setā neizcēlās neviens no tenisistiem, un gan Džons, gan Ernests servi zaudēja pa divām reizēm, tādējādi bija jāspēlē taibreiks (6:6).

Līdz sestajam geimam, kad Ernests zaudēja savu servi, rezultāts attīstījās ļoti līdzīgi (2:4). Stabilitātes nebija arī Milmana spēlē, tāpēc ar septiņiem punktiem geima uzvarēšanai nepietika, bet izšķirošais brīdis bija pie rezultāta 7:7, kad Ernests zaudēja izspēli pašam servējot (7:8), un mirkli vēlāk Milans arī nodrošināja uzvaru spēles pirmajā nogrieznī. Ernests pirmajā setā ieservēja desmiteisus, tomēr uzvarēto punktu statistika pie otrās serves bija pagalam bēdīga - 5/21 jeb 23 procenti.

Pēc zaudēta pirmā seta Gulbis aizmeta prom savu raketi un tiesnesim palūdza tualetes pauzi, bet pēc īsas brīža atgriezās kortā, lai visai negribīgi uzsāktu spēles otro setu.

Otrā seta ievadā Ernests pie savas serves austrālietim sniedza divas breikbumbas (15:40), taču prata panākt ''vienādi'' (40:40). Vēl vienu breikbumbu latvietis atspēlēja, bet ar ceturto mēģinājumu Milmans ieguva 1:0 pārsvaru. Otrajā geimā Ernests prata atgūties no 0:40, tomēr vēlāk paša kļūdas neļāva panākt izlīdzinājumu - 0:2. Gulbis devās pie tīkla, paspieda roku Milmanam, ātri sakrāmēja somu un devās prom no Šendžeņas korta, zaudējumu sēriju pagarinot līdz sešām spēlēm.

Ernests spēli esot pārtraucis galvassāpju dēļ.

Par zaudējumu turnīra 1. kārtā Ernests iegūs naudas prēmiju 6275 ASV dolāru apmērā.

Svarīgākais