Ābols iecelts par "Lada" galvenā trenera pienākumu izpildītāju

© F64

KHL klubs Toljati "Lada" oficiāli paziņojis par līdzšinējā galvenā trenera Sergeja Svetlova aiziešanu no amata, bet viņa vietā kā šo pienākumu izpildītājs jeb pagaidu galvenais treneris nozīmēts Artis Ābols. Līdz ar to Kontinentālajā hokeja līgā šobrīd ir trīs Krievijas klubi, kuru treneru kolektīvus vada Latvijas treneri.

Artis Ābols iepriekš bija vadījis Rīgas "Dinamo" divarpus sezonas, bet pagājušo sezonu noslēdza bez iekļūšanas "play-off". Kamēr gaisā virmoja neskaidrība par komandas turpmāko likteni, Ābols, kura līgums ar "Dinamo" bija beidzies, piekrita Toljati "Lada" piedāvājumam un kļuva par komandas galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgu.

"Lada" ar vārtsargu Edgaru Masaļski sastāvā sezonu sāka visai pieticīgi un pirmajās desmit spēlēs guvusi tikai divas uzvaras un septiņus punktus, kas liek ieņemt pēdējo vietu Austrumu konferencē. Lai arī "Lada" pamanījās gūt iespaidīgu panākumu pār "Barys" (6:0), sekoja trīs zaudējumu sērija, kas novedis pie izmaiņām komandas vadībā.

Svetlovs galvenā trenera pienākumus vairs nepildīs un ticis atlaists pēc šajā amatā pavadītas nedaudz vairāk nekā vienas sezonas, taču viņa pienākumus pagaidām pildīs Ābols. Pilnīgi skaidrs, ka viņš vadīs komandu rītdienas mačā pret "Severstal", taču krievu mediji vēsta, ka drīzumā tiks pieņemts arī lēmums, vai Ābolu šajā pozīcijā apstiprināt pilntiesīgi, nevis tikai kā vietas izpildītāju.

"Lada" arī pagājušajā sezonā Svetlova vadībā nespēja iekļūt izslēgšanas mačos un 60 spēlēs sakrāja vien 68 punktus. Tā klubam bija atgriešanās sezona KHL, jo iepriekš četras sezonas finansiālu problēmu dēļ "Lada" bija spēlējusi tikai Krievijas čempionātā. Jāpiezīmē, ka no desmit "Lada" šīs sezonas spēlēm četrās vārtos stājies Masaļskis, atvairot 90.5% pretinieku metienu un vidēji ielaižot 3.42 vārtus.

Līdz ar to šobrīd 28 KHL klubu vidū ir trīs, kurus vada Latvijas izlases bijušie spēlētāji. Kamēr Ābolam ir "pagaidu" statuss, Maskavas "Dynamo" galvenais treneris ir Harijs Vītoliņš, bet Ņižņinovgorodas "Torpedo" vada Pēteris Skudra.