Pučinskis pamet FK "Ventspils" galvenā trenera amatu

© Mārtiņš Sīlis

Latvijas futbola čempionvienība "Ventspils", kas pirms pēdējā apļa no SMScredit.lv Virslīgas līderes "Liepājas" atpaliek jau par desmit punktiem, savā mājaslapā paziņojusi, ka galvenais treneris Jurģis Pučinsks ir pametis savu amatu. Pučinsks turpinās strādāt kluba sistēmā, bet viņa aizvietotāja vārds paziņojumā netiek minēts.

""Ventspils" futbolisti turpina gatavošanos kārtējai Latvijas čempionāta spēlei. Jau svētdien "Ventspils" mājās uzņems "Mettu"/LU. Sāksies ceturtais, noslēdzošais, turnīra aplis. Svarīgākais aplis dzeltenzilajiem, viens aplis, lai visu labotu. Acīmredzams, ka "Ventspils" nepārdzīvo vieglu periodu, kad pienācis laiks principiāliem stratēģiskiem lēmumiem," teikts kluba paziņojumā.

Kluba sporta direktors Andrejs Butriks sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka oficiāla aizvietotāja Pučinskam vēl nav un ka lielāka skaidrība varētu būt tuvāko dienu laikā. "Šķiršanās vairāk bija abpusējs lēmums. Abas puses saprata, ka rezultāti nav apmierinoši un ka kaut kas ir jāmaina," Pučinska aiziešanu komentēja Butriks.

"Ventspils" ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas - mājās 1:3 pret "Skonto", viesos 2:3 pret "Liepāju" un mājās 1:2 pret "Jelgavu" - un nav uzvarējusi jau sešās spēlēs pēc kārtas (0-3-3). Pēdējo uzvaru Virslīgas ietvaros ventspilnieki svinēja 26. jūlijā, kad izturēja smagu sākumu un pēc tam ar rezultātu 2:0 apspēlēja pastarīti "Mettu"/LU.

Pirms tam UEFA Čempionu līgā "Ventspils" izstājās pie pirmās barjeras, ar 1:3 un 0:1 zaudējot Somijas HJK, bet vēl senāk "Ventspils" pat vairākumā savās mājās Latvijas kausa finālā atzina "Jelgavas" pārākumu (0:2). Tagad "Ventspils" Virslīgas tabulā ieņem vien ceturto vietu un ir praktiski izstājusies no cīņas par titulu. Šosezon "Ventspils" vēl ne reizi nav uzvarējusi kādu no Virslīgas "Top 4" komandām. "Ventspils" pēc "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaka" kļuvusi par trešo vienību Virslīgā, kurai šosezon mainījies galvenais treneris.

 

Kā spēlētājs Pučinsks bija vēsturiskā "Euro 2004" finālturnīra dalībnieks, bet pieaugušo futbolā galvenā trenera karjeru sāka 2012. gada maijā, pie "Ventspils" stūres nomainot Krievijas speciālistu Sergeju Podpaliju. To sezonu "Ventspils" Pučinska vadībā noslēdza ar bronzas medaļām, bet abās nākamajās kļuva par Latvijas čempioni. 2013. gadā izcīnīts arī Latvijas kauss.

Svarīgākais