"United" ar 3:1 apspēlē "Liverpool"

© scanpix.ee

Šovakar plkst. 19:30 Anglijas Premjerlīgā tika aizvadīta piektās kārtas centrālā spēle, kurā "Manchester United" savā "Old Trafford" stadionā uzņēma principiālākos pretiniekus "Liverpool". Pēc garlaicīga pirmā puslaika komandas otrajā mača daļā guva četrus vārtus, Antonijs Marsiāls mājinieku sastāvā debitēja ar gūtajiem vārtiem, bet "Manchester United" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1.

Pirms mača lielākā intriga bija par komandu sākumsastāviem. Kā jau presē tika ziņots iepriekš, mājinieku kapteinis Veins Rūnijs nevarēja piedalīties spēlē savainojuma dēļ un Luiss van Gāls izvēlējās uzbrucēja pozīcijā sūtīt Maruanu Felenī. Savukārt šosezon pirmo maču aizvadīja pamatvārtsargs Davids De Heja. Savukārt "Liverpool" sastāva problēmas bija ne mazāk lielas, jo savainojumu dēļ ārpus sastāva palika komandas kapteinis Džordans Hendersons, savukārt viens no līderiem Felipe Koutinju mačā nevarēja piedalīties diskvalifikācijas dēļ. Brendans Rodžerss izvēlējās uzbrūkoša stila sastāvu, jo laukumā devās gan Kristians Benteke, gan Denijs Ingss, kuram šī bija debija liverpūliešu sākumsastāvā. Pirmā bīstamā situācija laukumā izveidojās pēc Simona Minjolē kļūdas ievadot spēlē bumbu, tomēr Felenī netrāpīja vārtu rāmī.

Kaut arī laukuma saimniekiem spēles sākumā piederēja iniciatīva, uzbrukumi pārsvarā beidzās ar nesekmīgiem centrējumiem soda laukumā. Abas komandas ļoti uzmanīgi darbojās aizsardzībā un šādā mačā bija nepieciešami gūtie vārti, lai cīņa kļūtu atklātāka. "Liverpool" izteikti darbojās no aizsardzības, atgūstot bumbu uzreiz ar tālām piespēlēm meklējot uzbrukumā Benteki. Turklāt Rodžersa komandai izskatījās ka nav nekādu pretenziju pret to, ka mājinieki kontrolē bumbu, jo nekādu reālu draudu Minjolē sargātajiem vārtiem praktiski nebija. Pirmais puslaiks tā arī aizritēja ne tikai bez vārtu guvumiem, bet arī praktiski bez jebkādām reālām iespējām to izdarīt. Bet futbola līdzjutējiem nekas cits neatlika, kā gaidīt otro puslaiku ar cerībām, ka komandas atraisīsies otrajā spēles nogrieznī.

Uzreiz pēc pārtraukuma van Gāls veica maiņu, Memfisa Depaja vietā laukumā sūtot Ešliju Jangu. Tas ko līdzjutēji tik ļoti gaidīja pirmajā puslaikā tika izdarīts 49. minūtē. Jangs nopelnīja soda sitienu netālu no viesu soda laukuma, Huans Mata izpildīja asprātīgu piespēli un Deilijs Blinds trieca bumbu kreisajā augšējā vārtu stūrī (1:0). Nu jau viesiem vairs nebija iemesls tik uzmanīgi spēlēt no aizsardzības un mačs momentā kļuva aizraujošāks. 57. minūtē liverpūlieši bija ļoti tuvu atbildes vārtu guvumam, kad Ingss no tuvas distances izdarīja sitienu, bet lielisks vārtos bija De Heja. Viesi izveidoja pie mančestriešu vārtiem vairākus labus uzbrukumus un 64. minūtē apbrīnojamā kārtā bumba nenokļuva "United" vārtos, kad Blinds to izsita no vārtu līnijas, bet Roberto Firmino nespēja ar atkārtotu sitienu sasniegt mērķi.

Van Gāls tūlīt veica otru maiņu, Matas vietā laukumā sūtot debitantu Antoniju Marsiālu, kamēr Rodžerss uzbrukumu pastiprināja ar Džordanu Aibu. 70. minūtē "Manchester United" bija izcila iespēja nostiprināt vadību, kad par Džosefa Gomesa pārkāpumu soda laukumā pret Anderu Ereru, galvenais tiesnesis Maikls Olivers nozīmēja 11 metru soda sitienu. Pats Erera devās realizēt iespēju un sita nekļūdīgi (2:0). "Liverpool" centās meklēt iespējas gūt vismaz vienus vārtus lai varētu cerēt uz atspēlēšanos, tomēr mājinieki ļoti uzmanīgi darbojās aizsardzībā.

Tomēr 84. minūtē arī De Heja nebija glābējs, kad Benteke ar fantastisku sitienu lēcienā atmuguriski trieca bumbu tīklā (2:1). Bet ar to vēl aizraujošais scenārijs nebija beidzies, jo savu vārdu nebija pateicis Marsiāls. 19 gadus jaunais uzbrucējs 86. minūtē drosmīgi ielauzās soda laukumā, apspēlēja Martinu Škrtelu un precīzi raidīja bumbu labajā vārtu stūrī (3:1). Pēc šāda trieciena "Liverpool" vairs nespēja piecelties, arī spēles laiks bija atlicis pārāk maz un "Manchester United" izcīnīja uzvaru aizraujošā otrajā puslaikā ar rezultātu 3:1. Līdzjutējiem atlika vien nožēlot, ka komandas šādā stilā nedarbojās jau pirmajā puslaikā.

Svarīgākais