Samoilovs un J. Šmēdiņš cīņas Soču smiltīs sāk ar uzvaru

© FIVB

Ar uzvaru Soču "Open" pamatturnīru sākuši Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši B grupas pirmajā spēlē pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:14) apspēlēja ukraiņus Jaroslavu Gordījevu un Mikolu Babiču.

Pēc uzvaras "Open" posmā Riodežaneiro Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien sāka ceļu pretī Soču "Open" titulam. B grupas pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija Ukrainas pludmales volejbolisti Jaroslavs Gordījevs un Mikola Babičs.

Samoilovam un Šmēdiņam pirmajā setā izdevās ātri iegūt divu punktu pārsvaru (3:1), bet tālāks izrāviens nesekoja. Drīz vien pēc Samoilova pārāk tuvu tīklam uzceltas bumbas ukraiņiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (6:6). Samoilovs ar ļoti labām servēm savu kļūdu laboja ar uzviju, rezultātam pēc Jāņa Šmēdiņa bloka kļūstot 10:6. Turpinājumā latvieši pilnībā kontrolēja mača gaitu, vairs neļaujot pretiniekiem samazināt rezultāta starpību. Seta izskaņā izdevās vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, noslēdzot to ar rezultātu 21:14.

Otrā seta ievadā bija vērojama līdzīga cīņa. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika latvieši, kad droši aizsardzībā nospēlēja Jānis Šmēdiņš (5:3). Līdzīgi kā pirmajā setā, ukraiņi nespēja iztikt bez kļūdām, kas Latvijas duetam deva četru punktu pārsvaru (10:6). Vien retās epizodēs latvieši deva iespēju pretiniekiem gūt punktus pēc pašu serves, spēlējot bez liela satraukuma un pilnībā kontrolējot cīņas gaitu. Pēc tehniskā pārtraukuma Ukrainas duets salūza vēlreiz, nonākot iedzinējos ar 10:18. Seta izskaņā Samoilovs pretiniekiem uzdāvināja dažus punktus ar nepārliecinošiem uzbrukumiem, bet tam nebija lielas nozīmes. Latvijas duets svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:14).

Turpinājumā Samoilovs un J. Šmēdiņš B grupā mērosies spēkiem ar angļiem Krisu Gregoriju/Džeiku Šīfu un krieviem Oļegu Stojanovski/Artjomu Jarzutkinu. Savstarpējā mačā starp šiem duetiem uzvaru izcīnīja Anglijas pārstāvji - 2-0 (21:14, 21:19).

Sports

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā 24 stundu laikā Latvijas basketbola izlases līdzjutēji “noķēra” pērnā Pasaules kausa sajūtu, ka mūsu valstsvienība ir viena no labākajām pasaulē, bet jau nākamajā cīņā pret pieticīgajām Filipīnām gandrīz piedzīvoja sirdstrieku. Tomēr latvieši turpina cīņu par olimpisko sapni. Ja sekos divas uzvaras brīvdienās, sapnis kļūs par realitāti. Bažas rada izlases pamata saspēles vadītāja Artūra Žagara savainojums. Vēl nav zināms, vai viņš varēs palīdzēt izšķirošajās cīņās.

Svarīgākais