Grabuste ar 6,48 metriem paliek ārpus fināla

© scanpix.ee

Latvijas sportiste Aiga Grabuste naktī uz ceturtdienu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā tāllēkšanas sacensību kvalifikācijā veica vienu sekmīgu lēcienu 6,48 metru attālumā, taču ar to nepietika, lai kvalificētos finālam.

Aiga startēja A grupā, tomēr jau pirmajā mēģinājumā pārkāpa atspēriena dēlīti un rezultāts netika ieskaitīts. Otrajā mēģinājumā latviete aizlēca 6,48 metrus tālu, bet trešajā mēģinājums atkal netika ieskaitīts. Līdz ar to Aiga palika pie rezultāta 6,48 metri, kas bija vien 20. rezultāts starp visām dalībniecēm, un ar to diemžēl bija par īsu, lai cerētu uz kvalificēšanos finālam, kur tika labāko 12 rezultātu īpašnieces.

Grabustes personiskais rekords ir 6,69 metri, kas sasniegts pagājušajā vasarā Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Šogad Grabustes labākais rezultāts ir 6,62 metri, kas uzrādīts sacensībās Rīgā.

Kvalifikācijā uzvarēja serbiete Ivana Španovica, kas pirms diviem gadiem izcīnīja pasaules bronzu. 25 gadus vecā sportiste aizlēca 6,91 metru, uzrādot jaunu Serbijas rekordu. Loreina Jūdžina bija otrā labākā rezultāta autore (6,87), bet ar jaunu sezonas labāko rezultātu (6,84) trešā bija 21 gadu vecā Vācijas pārstāve Malaika Mihambo.

Kopumā startēja 34 sportistes, no kurām 31 sasniedza rezultātu, bet tikai 12 labākās tika finālā. Finālsacensības paredzētas rītdien.

Svarīgākais