Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Basketboliste Jēkabsone-Žogota viesojas pie Obamas

© WNBA.com/Getty images

Anete Jēkabsone-Žogota un "Phoenix Mercury" basketbolistes trešdien, 26. augustā, viesojās Baltajā namā, kur 2014. gada WNBA čempiones sveica ASV prezidents Baraks Obama.

Piecdesmit četrus gadus vecais prezidents jaunībā spēlēja basketbolu un regulāri klātienē apmeklē groza bumbas spēles. Obama katru gadu rīko pieņemšanu NCAA pirmās divīzijas čempionu komandām, kā arī personīgi apsveic NBA un WNBA klubus.

Augusta pēdējā trešdienā Pensilvānijas avēnijā 1600 viesojās trīskārtējās WNBA čempiones “Phoenix Mercury”. Lielākā daļa spēlētāju čempionu gredzenus saņēma regulārās sezonas atklāšanas spēlē 5. jūnijā, savukārt latviete Anete Jēkabsone-Žogota un poliete Eva Kobrina pie gredzeniem tika vakarā pirms došanās uz Balto namu.

Trešdienas rītā visa komanda pulcējās Amerikas slavenākajā savrupmājā, kur kopīgi nofotografējās pie prezidenta Abrahama Linkolna portreta (īru izcelsmes amerikāņu gleznotāja Džordža Pītera Aleksandra Hīlija 1869. gadā Parīzē tapusī glezna).

Īsi pēc pusdienlaika Obama uzrunāja komandu un sanākušos preses pārstāvjus. Uzrunu tiešraidē translēja NBA TV un nba.com . Pēc uzrunas “Mercury” līdere Daiana Taurasi prezidentam uzdāvināja komandas kreklu ar 14. numuru un uzrakstu “Obama”, kā arī basketbola bumbu ar spēlētāju autogrāfiem. Tiešraides noslēgumā sekoja kopīga fotogrāfēšanās.