Artūram Kurucam septiņu gadu līgums ar "Baskonia"

© EYBL

Latvijas U16 izlases uzbrūkošais aizsargs Artūrs Kurucs (190/19.01.2000/Cēsis) pirmdien, 24. augustā, parakstīja septiņu gadu līgumu ar Spānijas klubu "Baskonia", telefonsarunā ar Sportacentrs.com otrdien apstiprināja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis. Otrdienas pēcpusdienā sekoja arī kluba apstiprinājums.

Sākumā Kurucs spēlēs “Baskonia” otrajā komandā “Saenz Horeca Araberri”, kura spēlē Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā “LEB Plata” (angliski “LEB Silver”). Alavas pilsētā bāzētajā komandā spēlē arī Rinalds Mālmanis.

Kurucs 2015. gada vasarā pārstāvēja Latvijas U16 izlasi. Eiropas čempionātā Kauņā viņš astoņās spēlēs vidēji 29,5 minūtēs guva 12,6 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 3,1 rezultatīvu piespēli un izprovocēja 2,8 piezīmes.

Turnīra laikā Kurucs realizēja 34,5% metienu no spēles, tai skaitā 38,7% divpunktu (24/62) un 29,2% trīspunktu metienu (14/48), kā arī 64,7% brīvmetienu (11/17). Pēdējās trīs spēlēs viņš vidēji guva 24 punktus, tai skaitā sameta 20 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas uzvarā pār Angliju.

Maijā Kurucs tika atzīts par Eiropas Jaunatnes basketbola līgas (EYBL) U15 čempionāta superfinālu vērtīgāko spēlētāju. Basketbolists Tallinā vidēji guva 23 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 27.

Artūrs Kurucs kļuvis par piekto Latvijas basketbolistu, kurš šovasar noslēdzis līgumu ar ACB līgas klubu. Spēlētāja vecākais brālis, uzbrucējs Rodions Kurucs 21. jūlijā vienojās ar katalāņu grandu “FC Barcelona”.

Valmierietis Anrijs Miška 4. augustā parakstīja līgumu ar Eiropas titulētāko klubu “Real Madrid”, centra spēlētājsAnžejs Pasečņiks 13. augustā panāca vienošanos ar Laspalmasas komandu “Gran Canaria”, bet uzbrucējsVerners Kohs 14. augustā noslēdza četru gadu līgumu ar “CAI Zaragoza”.

Uzbrucējs Dāvis Bertāns 2014. gada jūlijā noslēdza trīs gadu vienošanos ar pazīstamo Vitorijas klubu. Līgumā atrunāta iespēja par došanos uz NBA – tāds variants iespējams pēc jebkuras no trīs sezonām. “Baskonia” sistēmā trenējas un spēlē arī valmierietis Rinalds Mālmanis.

ACB līgā “Baskonia” startē ar sponsora nosaukumu “Laboral Kutxa”.

Svarīgākais