Medijs: Krievijas basketbolisti gatavo ultimātu izlases vadībai

© scanpix

Krievijas medijs „Izvestija” ziņo, ka šovakar tiks rīkota Krievijas izlases basketbolistu kopsapulce, kurā varētu tikt pieņemts lēmums par atteikšanos dalības Eiropas čempionātā, reaģējot uz trīs basketbolistu, iespējams, nepamatotu atskaitīšanu no izlases.

 

Vakar no Krievijas izlases kandidātu loka tika atskaitīti Antons Ponkrašovs, Jegors Vjaļcevs un Jevgeņijs Voronovs. Oficiāli par atskaitīšanas iemeslu tika piedāvāts veselības stāvoklis, taču, kā ziņo „Izvestija”, basketbolisti ar šādu skaidrojumu nav bijuši mierā.

Viens no Krievijas izlases basketbolistiem anonīmi atklājis medijam, ka neviens komandā nesaprot šādu lēmumu un ir šoka stāvoklī. Viņš arī norādīja, ka viss kolektīvs ir šo trīs atskaitīto basketbolistu pusē, jo nekādu veselības problēmu viņiem nav, un līdz ar to atskatīšanas iemesls arī ir cits. Krievijas spēlētāji nolēmuši sasaukt kopsapulci, kura notiks šovakar, lai lemtu par turpmāko rīcību. Tiek piesaukta arī iespēja uzstādīt ultimātu izlases vadībai un atteikties no dalības Eiropas čempionātā.

Arī atskaitīto basketbolistu aģenti norāda, ka ziņas par traumām nav patiesas.

„Pagaidām neesmu sazinājies ar Jegoru,” norādīja Vjaļceva aģents Obrads Firmičs. „Nezinu, kas tur ir noticis, taču izlasē ir lielas problēmas. Komandā nav neviena cilvēka, kas varētu spēlēt otrā numura pozīcijā. Bet ja viņi atskaitīti veselības stāvokļa dēļ, tad nesaprotu, kāpēc aizvākts Jegors. Viņam ar veselību viss kārtībā.”

Pirms „Izvestija” publikācijas un Firmiča sniegtā komentāra Krievijas izlases ģenerālmenedžeris Dmitrijs Domani medijos šorīt bija kategoriski norādījis, ka atskaitīšanas iemesls patiešām ir traumas, savukārt visu pārējo „izdomājuši kaut kādi blogeri”.

 

Savukārt Ponkrašovs pavisam nesen tika iecelts par komandas kapteini, bet nu šos pienākumus pārņems Sergejs Moņa, bet papildus uz izlase izsaukti Pāvels Podkoļzins, Sergejs Tokarevs un Jevgeņijs Baburins. Jāatgādina, ka vēl pavisam nesen Krievijas izlase bija diskvalificēta no Eiropas čempionāta finālturnīra savas federācijas pārvaldes neskaidrību dēļ, taču FIBA tomēr pielaida to „Eurobasket 2015” turnīram.

Svarīgākais