Pasečņikam trīs gadu līgums ar Spānijas klubu "Gran Canaria"

© Romāns Kokšarovs, f64

Centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks ceturtdien, 13. augustā, noslēdza trīs gadu līgumu ar Spānijas klubu "Gran Canaria", telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis. Kanāriju salās bāzēto klubu no 2014. gada vasaras trenē Kristapa Porziņģa bijušais treneris Aito Garsija Renesess.


Nepilnus 20 gadus vecais spēlētājs no 2012. gada sākuma pārstāvēja “VEF Rīga”, galvaspilsētas kluba rindās kļūstot par trīskārtēju Latvijas Basktetbola līgas čempionu (2012, 2013, 2015). Vienlaikus Pasečņiks ieguva pieredzi Eirokausā un VTB līgā, pavisam VEF rindās aizvadot 112 spēles.

Trešdien, 5. augustā, četrkārtējie Latvijas čempioni paziņoja, ka līgumsaistības ar spēlētāju pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās. “Jutu, ka man ir vajadzīgs pamainīt savu apkārtējo vidi, lai progresētu un nobriestu gan kā spēlētājs, gan cilvēks. Tādējādi pēc kopīgas vienošanās ar klubu esam nolēmuši pārtraukt sadarbību, šķiroties draudzīgi,” šķiršanos komentēja basketbolists.

Astoņas dienas vēlāk Anžejs Pasečņiks kļuva par trešo Latvijas basketbolistu šovasar, kurš noslēdzis līgumu ar ACB klubu. Uzbrucējs Rodions Kurucs nesen noslēdza vienošanos ar katalāņu grandu “FC Barcelona”, savukārt Valmieras basketbola audzēknis Anrijs Miška pievienojās “Real Madrid” sistēmai.

“Esam ļoti priecīgi, ka izdevās noslēgt vienošanos ar spēcīgu Spānijas klubu,” teica Artūrs Kalnītis. “Vēl lielāks prieks, ka Anžejam būs iespēja strādāt pie leģendārā Spānijas trenera Aito Renesesa, kurš audzinājis brāļus Gazolus un citus izcilus spēlētājus.”

Kalnītis turpina. “Anžejam bija arī finansiāli izdevīgāki piedāvājumi, taču “Gran Canaria” izstrādāja plānu spēlētāja attīstībai. Tā ietvaros viņam būs iespēja apliecināt sevi treniņos un pārbaudes spēlēs, bet sākumā kāds laiks būs jāpavada kluba otrajā komandā. Sekmīga darba gadījumā situācija var strauji mainīties.”

Svarīgākais