Vīriešu valstsvienība:uz Tbilisi brauc 13 spēlētāji

© basket.lv

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis 13 basketbolistus, kuri trešdien vēlu vakarā dosies uz Gruziju. No 14. līdz 16.augustam pārbaudes turnīrā Tbilisi Latvijas komanda spēlēs ar Itālijas, Gruzijas un Igaunijas vienībām.

Visas komandas gatavojas Eiropas čempionātam, kas Rīgā, Berlīnē, Monpeljē un Zagrebā sāksies 5.septembrī. Diemžēl savainojuma dēļ valstsvienības gatavošanās procesā vairs nevarēs piedalīties Ingus Jakovičs.

Valstvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis informē:

“Medicīniskā pārbaude apstiprināja sliktākās aizdomas – Jakovičam būs vajadzīga meniska operācija un līdz Eiropas čempionātam ierindā atgriezties viņš nepagūs. Pēc trešdienas treniņa paldies par līdzdalību gatavošanās procesam pateicām Ričmondam Vildem, kuram pagaidām vēl grūti iekļauties vastsvienības spēles modelī.

No ierindā palikušajiem 15 basketbolistiem uz Tbilisi dodas 13. Mājās paliek Andrejs Šeļakovs, kura savainotajai potītei nepieciešams rehabilitācijas kurss un Žanis Peiners. Tbilisi valda liels karstums un, izvērtējot riskus, Žanim ļausim individuāli patrenēties Rīgā un sagatavoties nākamajam pārbaudes turnīram Hamburgā. Abiem ir tādas pašas izredzes iekļūt komandas pieteikumā Eiropas čempionātam, kā ikvienam citam kandidātam un noteikti būs iespējas sevi parādīt citās pārbaudes spēlēs.

Tbilisi turnīrā turpināsim mērķtiecīgi gatavoties, pieslīpējot taktikas nianses un uzlabojot savstarpējo saprašanos. Spēlei ar Igauniju, kas būs mūsu pretiniece arī Eiropas čempionātā, būs zināms zemteksts, tomēr to nevajag pārvērtēt. Rīgā ar igauņiem spēlēsim pēdējā dienā, līdz kurai nekādi noslēpumi tik un tā vairs nebūs palikuši. Tbilisi ar viņiem spēlēsim kā ar ikvienu citu pretinieku. Itālijas un Gruzijas komandām pēdējos mačos esam zaudējuši un tas varbūt mazliet palielinās motivāciju. Tomēr, atkārtošos, rezultātiem pagaidām nav izšķirošas nozīmes.”

Svarīgākais