Gulbis atspēlē divas mačbumbas un iekļūst otrajā kārtā

© scanpix.ee

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pārvarējis pirmo kārtu Monreālas turnīrā, kurā ar 3:6, 7:6 (8), 6:1 pieveica Dominiku Tīmu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju pret šo Austrālijas tenisistu. Par otrās kārtas jeb 1/16 fināla sasniegšanu Gulbim izdevies nodrošināt 45 ATP reitinga punktus.

Jau pašā spēles sākumā Ernestam Gulbim izdevās salauzt pretinieka servi un izmantot ceturto breikbumbu, kas ļāva izvirzīties vadībā 2:0. Turpinājums pret Dominiku Tīmu gan neizdevās tik sekmīgs, jo Gulbis nespēja uzvarēt piecus geimus pēc kārtas, nokļūstot iedzinējos 2:5. Lai arī beidzot izdevās uzvarēt pie savas serves, Tīms pārliecinoši ar otro setbumbu uzvarēja ar 6:3.

Ja pirmajā setā breiku netrūka, tad otrajā situācija bija pilnīgi pretēja un abi tenisisti simtprocentīgi izmantoja savas serves priekšrocības, turklāt nevienam pat neradās breika iespēja, un sets nonāca līdz taibreikam. Tajā sākumā ar 4:2 vadībā izvirzījās Tīms, taču Gulbis spēja paņemt punktu pie pretinieka serves un izglābties no sarežģītas situācijas. Latvietis tika pie divām setbumbām, taču abas palaida garām un pēc tam arī nerealizēja divas savas serves, kas noveda jau pie divām Tīma mačbumbām. Saspringtā cīņā Gulbis tos atspēlēja un ar trešo setbumbu nosvēra šī seta svaru kausus savā pusē, uzvarot taibreikā ar 10:8.

Ar to arī izdevās pārņemt iniciatīvu, jo trešais sets aizritēja visai ātri – Gulbis savas serves uzvarēja pārliecinoši un nobreikoja Tīmu trīs reizes pēc kārtas, svinot uzvaru ar 6:1 un panākumu visā mačā.

Pēc pārvarētām divām kvalifikācijas kārtām Gulbim šī ir trešā uzvara pēc kārtas, ko ir izdevies paveikt pirmo reizi šajā sezonā, turklāt izdevies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju pret savu treniņu partneri Tīmu. Kopējā bilance gan joprojām austrālieša labā (3:2).

Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar Čehijas tenisistu Lukašu Rosolu, kurš ar divu taibreiku palīdzību pārspēja Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikasun ATP rangā izlikts ar 63. numuru. Trijās līdzšinējās savstarpējās spēlēs Rosols uzvarējis divreiz, turklāt pēdējā tikšanas reizē viņš šogad parūpējās par Gulbja izstāšanos jau pirmajā kārtā Vimbldonā.

Svarīgākais