U16 izlase Eiropas čempionātu Kauņā sāk ar zaudējumu

© PM/Scanpix Baltics

Vēlā ceturtdienas vakarā Latvijas kadetu valstsvienība galvenā trenera Gunta Endzela vadībā ar zaudējumu sāka FIBA Eiropas U16 čempionātu, ar rezultātu 47:64 piekāpjoties Melnkalnes izlasei.


Šis U16 čempionāts Kauņā sācies īpaši interesanti. Krievijas kadetiem tika piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:20 pret Turciju, kā jau tas iepriekš bija paredzams. Vēlāk zālē pazuda elektrība, tāpēc turnīr agaita aizkavējās. Tas skāra arī Latvijas izlasi. Spēle bija paredzēta 21:15, tomēr minēto tehnisko iemeslu dēļ tika pārbīdīta gandrīz stundu vēlāk.

Latvijas sākuma piecinieks: Kurucs, Kalniņš, Lācis, Šnipke, Miška.

Spēle sākās nervozi, melnkalnieši piespieda latviešiem bieži kļūdīties (sešas kļūdas desmit minūtēs), bet nevarēja trāpīt (metieni no spēles pirmajā ceturtdaļā - 1/20...). Tikmēr latvieši savas iespējas izmantoja nedaudz labāk, un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar vadību 9:4 (!). Otrajā ceturtdaļā spēlētāji pamazām atraisījās, un spēle kļuva rezultatīvāka. Melnkalnieši vairākkārt pietuvojās, tai skaitā līdz minimumam, līdz trīs ar pusi minūtes pirms puslaika Simonovičs ar 2+1 gājienu lika Latvijai pirmoreiz nonākt iedzinējos (17:19).

Lai gan latvieši ar Kalniņa četriem punktiem pēc kārtas atguva vadību, iniciatīvu pamazām pārņēma pretinieki. Labi, ka līdz puslaika pārtraukumam vairs nebija atlicis daudz laika, un lielajā pauzē latvieši devās pie mīnus četri (23:27).

Diemžēl otrais puslaiks sākās latviešiem neveiksmīgi - pretinieki guva piecus punktus pēc kārtas, kamēr Latvijas uzbrukums brīžiem šķita sasaistīts un reti spēja nest rezultātu punktu izteiksmē. Divas ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Latvija nonāca iedzinējos jau ar 11 punktiem (32:43) un arī pieprasītais minūtes pārtraukums neļāva panākt straujus uzlabojumus. Mūsu puišu individuālie centieni atsitās pret fiziski nobriedušāko melnkalniešu aizsardzību, un pirms pēdējās ceturtdaļas jau -14 (35:49).

Noslēdzošajā ceturksnī latvieši mēģināja sākt pakaļdzīšanos, tomēr starpība bija jau pārāk liela un laiks atlicis pārāk maz. Izskaņā tablo vēstīja 47:64, bet rītdien puišiem jātiekas ar horvātiem, kas šodien atzina Francijas pārākumu (61:66).

Latvija - Melnkalne 47:64 (9:4, 14:23, 12:22, 12:15)
Latvija: Kalniņš 12, Atelbauers 7. Kurucs 7, Lācis 7, Miška 6, Kaufmanis 4, Žagars 3, Bergmanis 1, Šnipke, Berķis, Višņēvičs.

Svarīgākais