Latvija FIFA ranga 86. vietā, līdere - Argentīna

© LFF.LV

Vakardienas jubilāra Mariana Pahara vadītā Latvijas nacionālā futbola izlase jaunākajā FIFA ranga ieguvusi vēl vienu pozīciju un ierindojās 86. vietā. Līderpozīcijas saglabājusi Argentīnas izlase, bet ārpus desmitnieka izkritusi Nīderlande.

Pēdējo spēli Latvijas izlase aizvadīja 13. jūnijā, kad Eiropas čempionātā kvalifikācijas turnīra ietvaros ar 0:2 piekāpās Nīderlandes valstsvienībai. Tas gan nav traucējis Mariana Pahara vadītajai izlasei jaunākajā FIFA rangā pacelties vienu pozīciju uz augšu un tagad jau ierindoties 86. vietā. Turpat aiz Latvijas pašlaik ir Sudāna, bet, skatoties uz augšu, tuvākās ir Irākas, Haiti un Marokas komandas.

Līderes godu joprojām saglabājusi Argentīnas izlase, kas jūlijā spēlēja ''Copa America'' finālā, bet šī turnīra uzvarētāja Čīle ielauzusies labāko desmitniekā, salīdzinot ar iepriekšējo rangu iegūstot vienu vietu.

Augšgalā pozīcijām apmainījušās Beļģija un Vācija - beļģi nu ir otrajā pozīcijā, bet vācieši noslēdz labāko trijnieku. Labāko desmitniekā vēl ir Kolumbija, Brazīlija, Portugāle, Rumānija, Anglija, Velsa un Čīle. Septiņas pozīcijas zaudējusi Nīderlandes izlase, kas no piektās vietas noslīdējusi jau uz 12.

No Baltijas komandām visaugstāk ir Igaunija, kas pacēlusies vēl par četrām vietām un tagad ieņem 78. pozīciju. Pārliecinoši zem mums atrodas Lietuva, kas atrodas 107. vietā. Lielākais kāpums rangā Jamaikai, kura ieguvusi 21 vietu (55. vieta), bet 23. vietu kritienu piedzīvojusi Serbija (66.).

Latvijas izlasei nākamais mačs paredzēts 3. septembrī Konjē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Turciju.

Svarīgākais