Rudņevs: "Vēlos palikt Hamburgā"

© Abendblatt.de

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas Grieķijas klubā PAOK šodien atgriezies Vācijā „Hamburger SV” sastāvā, un vācu komanda ziņo, ka potenciālais darījums ar PAOK šobrīd netiks realizēts un vairs nav aktuāls.

„Tas būs grūti, to es apzinos, taču es vēlos palikt šeit (Hamburgā) un cīnīties par savu vietu komandas sastāvā,” pēc šodienas treniņa HSV rindās izteicās Artjoms Rudņevs, kurš vēl vakar bija Grieķijā pie PAOK un izgāja arī medicīniskās pārbaudes.. „Treneris Labadija zina manu nostāju, zina, ka vēlos cīnīties šeit.” Arī klubs savā „Twitter” kontā apstiprināja, ka iespējamais darījums ar PAOK šobrīd ir ārpus dienas kārtības.

„Es biju Grieķijā kopā ar savu sievu, lai apskatītos, kā tur viss izskatās,” vācu medijs „Kicker” citē Rudņevu. „Tāpat aprunājos arī Franku Arnesenu (PAOK sporta direktoru), taču mans gala lēmums ir palikt šeit, tā būs labāk manai ģimenei.”

HSV bija cerējusi Rudņevu nogādāt citā komandā, lai līguma pēdējā gadā nebūtu jāmaksā alga, kuru „Kicker” lēš divu miljonu eiro apmērām (pirms nodokļu nomaksas), un ziņots, ka bijusi pat gatava piemaksāt savu daļu, lai Rudņevs turpinātu karjeru PAOK rindās, taču spēlētājs lēmis citādi un, kā jau iepriekš vasaras gaitā izteicās, gatavs atstrādāt līguma pēdējo gadu. Sarunā ar „Kicker” Rudņevs gan noliedzis, ka palikšana Hamburgā un atteikšana grieķu transfēra piedāvājumam saistīta ar finansēm.

Jāatgādina, ka Rudņeva situācija Vācija Bundeslīgas klubā HSV kļuva apdraudēta pēc tam, kad galvenais treneris Labadija paziņoja, ka neplāno Latvijas uzbrucēju izmantot savas komandas sastāvā un ieteica viņam meklēt citu klubu. Bundeslīgas jaunā sezona sāksies 14. augustā, un HSV pirmā spēle ieplānota pret slaveno Minhenes "Bayern".

Grieķu medijs PAOK24 tikmēr paudis pārsteigumu par Rudņeva lēmumu, jo pēc diskusijas ar Arnasenu noslēgušās veiksmīgi un darījuma noslēgšanai vakar vairs bija nepieciešama tikai abu klubu oficiāla piekrišana un nianšu saskaņošana.

Svarīgākais