Izlasei nepalīdzēs Kuksiks, treneriem pievienojas Štelmahers

© F64

Šodien preses konferencē Latvijas Basketbola savienība parakstīja līgumu ar jauno sponsoru "OlyBet Sports Bar", savukārt izlases treneris Ainārs Bagatskis pavēstīja, ka veselības problēmu dēļ izlasei nevarēs palīdzēt Rihards Kuksiks, taču pēc trīs gadu pārtraukuma izlasē atgriezies treneris Roberts Štelmahers.

"Mūsu plānus mazliet koriģējuši blakusapstākļi," preses konferencē pavēstīja Ainars Bagatskis. "Nebūs Dāvja Bertāna, Kristapa Porziņģa, Ojāra Siliņa, pēdējā brīdī noskaidrojās, ka veselības stāvokļa dēļ darbā nevar iesaistīties Rihards Kuksiks. Tomēr mums ir daudz labu spēlētāju un visiem būs iespēja pierādīt savu noderību. Komandas vadībai pievienojies treneris Roberts Štelmahers, kurš izlasē atgriežas pēc trīs gadu pārtraukuma."

"Ideja par eksperimentālo sastāvu bija jau sen, gribas, lai spēlētāji izcīna vietu pamatsastāvā. Būs trīs treniņi un divas spēles ar Tunisijas izlasi. Pēc tam pieci vai seši spēlētāji pievienosies pamatsastāvam," Bagatskis raksturoja pārmaiņas treniņprocesā, kā arī pievērsa uzmanību "Eurobasket 2015" grupu izloze: "Eiropas čempionāta izlozi savulaik nosaucu par veiksmīgu, bet tā izskatās tikai uz papīra. Visās komandās ir pieredzējuši Eirolīgas spēlētāji, visām ir ambīcijas. Viss būs atkarīgs no mums – kā sagatavosimies katrai spēlei."

“Paldies daudziem cilvēkiem par atbalstu šajos gados, lai Rīgā varētu notikt Eiropas čempionāts," izteicās izlases kapteinis Jānis Blūms. "Iesaistīšanās valstsvienības darbā vienmēr izraisa pozitīvas emocijas – gan man, gatavojoties sestajam Eiropas čempionātam, gan, ceru, arī mūsu debitantiem. Mums priekšā īpašs čempionāts, jo spēlēsim Rīgā, saviem skatītājiem. Mums tas ir gan pagodinājums, gan papildus motivācija. Tie būs svētki cilvēkiem visā Latvijā un Baltijā. Prieks par lielo interesi taču esmu dzirdējis, ka uz dažām mūsu spēlēm biļetes vēl ir pieejamas. Nāciet palīgā, izmantojiet iespēju redzēt Eiropas čempionātu Rīgā, kas tik drīz neatkārtosies. Un, protams, izmantojiet iespēju kļūt par valstsvienības sesto spēlētāju.”

Šodien gatavošanās posmu sāks otrais sastāvs, savukārt izlases kandidāti pie treniņiem klāt ķersies rīt. Vienīgais izņēmums ir Dairis Bertāns, kuram pēc dalības Vasaras līgā nolemts piešķirt atpūtu, un viņš izlasei pievienosies 28. jūlijā. Līdz tam divas pārbaudes spēles ar Tunisiju (24. un 25. jūlijs) jau būs aizvadījis Latvijas izlases otrais sastāvs, bet pirmā pārbaudes spēle ar pilnu sastāvu tiks aizvadīta septītajā augustā Rīgā pret Slovēniju.

Svarīgākais