Gulbis pārliecinoši apspēlē Turcijas pirmo numuru Ilhanu

© gulbis, teniss

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis (ATP 81.) šodien svinēja uzvaru Bostādes ATP "World Tour 250" turnīra pirmajā kārtā, ar 6:2 un 6:0 pārspējot Turcijas pirmo numuru Marselu Ilhanu (ATP 77.). Otrajā kārtā Gulbis sacentīsies ar Polu-Anrī Matjē (ATP 121.), bet pirmās kārtas pārvarēšana nodrošinājusi 20 ATP reitinga punktus un 7 655 eiro vērtu prēmiju.

 

Turcijas un Latvijas pirmo numuru dueli ar servi sākaMarsels Ilhans. Jau pirmajā geimā Ernestam Gulbimizdevās izvirzīties vadībā ar breiku, bet trešajā geimā Latvijas tenisists panāca jau 3:0 savā labā. Arī turpinājumā turkam sava serve sagādāja lielas problēmas, un Gulbim palīdzēja arī pretinieka bieži pieļautās kļūdas. Tikmēr Latvijas tenisists aizvadīja diezgan stabilu pirmo setu, kurā Ilhans tā arī netika pie breikbumbām, un Gulbim uzvara ar 6:2.

Ar breiku Gulbis sāka arī otro setu, un drošā spēle pie savas serves ļāva turpināt ceļu pretī uzvarai. Turks nespēja noturēt savu servi arī trešajā geimā, taču padoties bez cīņas nevēlējās un nākamajā geimā ieguva divas breikbumbas. Latvijas tenisists gan bez liekas nervozitātes tās atspēlēja un panāca 4:0. Ļoti sīva un ilga izvērtās piektā geima izspēle, taču Gulbis tomēr nosvēra svaru kausus savā pusē un sagrāva savu pretinieku ar 6:0.

Nākamajā kārtā Gulbis sacentīsies ar Francijas tenisistu Polu-Anrī Matjē, kurš pirmajā kārtā divos setos (7:5 un 6:3) pārspēja savu tautieti Žeremiju Šardī. Matjē ar Gulbi līdz šim ticies trīs reizes un visās trīs svinējis uzvaru, pēdējais mačs gan bija pirms vairāk nekā diviem gadiem - 2013. gada janvārī.

Latvijas tenisistam šī ir piektā uzvara šajā sezonā 20 aizvadītajos mačos un rezultāta ziņā vispārliecinošākā (pret spāni Danielu Gimeno-Traveru martā bija 6:4, 6:1). Šī arī ir pirmā reize kopš pagājušās sezonas "French Open", kad Gulbim izdevies uzvarēt setu sausā, proti, ar 6:0.

Svarīgākais