Kasparam Vecvagaram jauns 1+1 līgums ar "Žalgiri"

© Robertas Dačkus

Saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars noslēdzis jaunu vienošanos ar Kauņas "Žalgiri" pēc formulas "1+1", pirmdien, 20. jūlijā, paziņoja titulētākais Lietuvas basketbola klubs.

Kauņas klubs starpsezonas sākumā vienojās par tālāku sadarbību ar kapteini Pauļu Jankūnu, spēka uzbrucēju Robertu Javtoku, saspēles vadītāju Lūku Lekaviču. Komandā pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies aizsargs Mants Kalnietis.

Pirmdien “Žalgiris” paziņoja par sadarbības turpināšanu ar četriem spēlētājiem. Ar Vīteni Lipkēviču noslēgts līgums uz diviem gadiem, ar Kasparu Vecvagaru panākta vienošanās pēc formulas “1+1”, savukārt Edgara Ulanova un Sīma Sandera Venes gadījumos izmantota iespēja pagarināta līgumus uz vēl vienu sezonu. Līdzīgi līgumi nav pagarināti ar Tomu Dimšu un Donātu Taroli.

No 2010. līdz 2013. gadam Vecvagars spēlēja “Žalgira” sistēmai pietuvinātajos klubos, sākumā otrajā līgā pārstāvot "Žalgira" junioru komandu, bet vēlāk aizstāvot Kauņas “Baltai” vienību un Paņevēžas “Lietkabelis” krāsas.

2013. gada vasarā Vecvagars kopā ar Latvijas U20 izlasi izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā Tallinā, kļūdams par pirmo latviešu spēlētāju, kurš ieguvis godalgas gan junioru, gan jauniešu konkurencē.

Tallinas panākumam 2. augustā – dienu pirms spēlētāja 20. dzimšanas dienas – sekoja uzaicinājums uz “Žalgira” treniņnometni. Nedēļu vēlāk Vecvagars noslēdza divu gadu līgumu ar Kauņas klubu, paredzot iespēju turpināt sadarbību vēl vienu gadu.

Svarīgākais