Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Sports

Kaufmanis no Spānijas atgriežas "Valmierā"

© bkvalmiera.lv

Iepriekšējo sezonu pavadījis Spānijā, 25 gadus vecais valmierietis Jānis Kaufmanis atgriezies BK "Valmiera", savā mājaslapā vēsta Vidzemes klubs.

„BK Valmiera” ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: „Esam ļoti gandarīti par Jāņa Kaufmaņa atgriešanos Valmierā, jo interese par viņu gan no top klubiem Latvijā, gan arī ārpus Latvijas bija ļoti liela. Viņa piesaiste bija viena no starpsezonas prioritātēm un līdz ar Jāņa pievienošanos esam noslēguši 2. numura pozīcijas komplektāciju – Kaufmanis un Šķēle būs ļoti bīstams pāris jebkuram pretiniekam. Ar atgriešanos, Jāni, un veiksmi jaunajā sezonā!”

Jānis Kaufmanis par atgriešanos apgalvo: „Esmu priecīgs atgriezties „BK Valmiera” klubā un Valmierā, kas vienlaicīgi ir arī manas mājas, tāpēc par to visu man ir dubults prieks. Zinu, ka mērķi un ambīcijas Valmieras klubam ir augsti, un es darīšu visu, kas manos spēkos, lai tos palīdzētu piepildīt. Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu – esmu noilgojies pēc Vidzemes Olimpiskā centra atmosfēras, un ceru, ka jaunajā sezonā uz mūsu spēlēm būs tikpat daudz atbalstītāju un vēl pilnākas tribīnes!”

185 cm garais aizsargs Jānis Kaufmanis pērno sezonu pavadīja Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā LEB Gold, kur pārstāvēja “Forca Lieda” vienību, kas regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas spēlēs sasniedza pusfinālu. Valmierietis 33 spēlēs Spānijā vidēji 23 minūtēs guvis 8,7 punktus, izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas un veicis 1,2 rezultatīvas piespēles, savukārt LEB Gold play-off (ceturtdaļfināla un pusfināla) spēlēs bijis viens no komandas līderiem, 5 spēlēs vidēji 23 minūtēs gūstot 13,6 punktus.

Līdz šim pēdējā “BK Valmiera” sastāvā aizvadītajā sezonā Kaufmanis uzstādīja karjeras personīgos rezultativitātes rekordus. BBL turnīrā valmierietis vidēji guva 19,5 punktus, iegūstot turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu, savukārt LBL čempionātā aizsargs izcēlās ar vidēji 14,1 punktu spēlē.

2015./2016. gada sezonai “BK Valmiera” ir līgumi ar sekojošiem spēlētājiem: Jāni Kaufmanis, Aigaru Šķēli, Haraldu Kārli, Mārtiņu Vīņaudu, Ervīnu Jonātu, Viktoru Iļjinu un Dāvi Rozīti.