Sevastova kvalificējas WTA turnīram Austrijā

© Milan Hutera

Anastasija Sevastova pirmo reizi kopš 2013. gada februāra startēs WTA pamatsacensībās. Tas notiks Bādgašteinas "International" līmeņa turnīrā, kur viņa guva divas uzvaras kvalifikācijā. Vienas uzvaras attālumā no pamatturnīra tādas pašas nozīmes turnīrā Stambulā ir Aļona Ostapenko.

Ranga 201. vietā esošā Sevastova (šonedēļ +2 pozīcijas) uz Austrijas māla pirmdien rezultātu 6:4, 6:2 pieveica Japānas tenisisti Risu Odzaki (WTA 137.).

Sevastova 1. setā pie rezultāta 3:4 servi nosargāja no 15:40. Pirmā breikbumba tika atspēlēta ar labu servi, bet otro izdevās novērst ar uzvaru ļoti garā izspēlē. Odzaki nākamajā geimā ar četrām kļūdām zaudēja savu servi, ļaujot Latvijas tenisistei servēt par uzvaru setā.

Mačs būtībā beidzās ar 1. seta finišu, jo Japānas tenisiste nebija gatava ar Sevastovu ielaisties garajās izspēlēs. Viņai pietrūka pacietības, regulāri cenšoties punktus pabeigt pēc iespējas ātrāk. Tas noveda pie kļūdām, bet Sevastova tādā spēlē jutās ļoti komfortabli. Anastasija 2. setā bija vadībā ar 5:0, bet maču spēja izservēt ar otro mēģinājumu, jo pirmajā reizē nospēlēja pārāk sasteigti.

Iekļūšana pamatturnīrā dod 18 reitinga punktus un 1694 eiro. Sevastova Bādgašteinas pamatturnīrā spēlēs otro reizi. Anastasija 2010. gadā tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā zaudēja mājiniecei Ivonnei Moisburgerei. Latvijas otrā rakete WTA pamatturnīrā spēlēs pirmo reizi kopš 2013. gada 1. februāra, kad Pataijas ceturtdaļfinālā piekāpās Soranai Kirstejai.

Svarīgākais