Porziņģis gūst deviņus punktus uzvarā par Filadelfijas „76ers”

© Publicitātes foto

Kristaps Porziņģis aizvadījis produktīvu spēli Lasvegasas Vasaras līgā, palīdzot Ņujorkas „Knicks” ar 84:81 papildlaikā pieveikt „76ers”. Porziņģis guva deviņus punktus un izšķirošajos brīžos trāpīja trīs no triem soda metieniem, turklāt mača gaitā trīs reizes bloķēja pretinieku centru Džahlilu Okaforu.

Kristapu Porziņģi šonakt sagaidīja mačs ar Filadelfijas „76ers” un Džahlilu Okaforu, kurš šogad draftā tika izvēlēts tieši pirms Porziņģa, proti, ar trešo numuru. „Knicks” sākumsastāvā izteikta centra nebija, un pret Okaforu cīnījās Porziņģis. Latvietis bija precīzs savā pirmajā metienā pašā spēles sākumā, taču aizsardzībā pret fiziski spēcīgāko Okaforu viņam pirmajās minūtēs klājās grūti.

Porziņģis pēc tam devās laukumā otrās ceturtdaļas beigās un palīdzēja „Knicks” atgūt iepriekš sakrāto deficītu, taču viņš turpināja visai bieži pārkāpt noteikumus un jau trešās ceturtdaļas vidū Porziņģim bija sešas piezīmes. Vasaras līgā spēle gan jāatstāj tikai pēc desmitās piezīmes nopelnīšanas. Taču latvietis izcēlās ar veiksmīgu piespēli zem groza Kleantonijam Ērlijam.

Pēdējā ceturtdaļā „Knicks” aizsargi grozam uzbruka ļoti precīzi, un pēdējā minūtē rezultāts atkal bija neizšķirts, taču „76ers” pieļāva kļūdu, pieprasot minūtes pārtraukumu brīdī, kad viņiem vairs neviens nebija atlicis. Par to tiek piešķirta tehniskā piezīme, un „Knicks” realizēja soda metienu. Nākamajā uzbrukumā pret Porziņģi tika pārkāpti noteikumi, un viņš iemeta abus sodiņus, panākot +3.

Tiesa, „76ers” pēdējā uzbrukumā, pamatlaika pēdējās sekundēs, Porziņģis, cenšoties bloķēt rezultatīvā Vilbekina tālmetienu, pārkāpa noteikumus. Vilbekins iemeta visus trīs soda metienus un panāca neizšķirtu. Pagarinājumā „Knicks” ieguva pārsvaru, bet Porziņģis spēcīgi ar abām rokām bloķēja Okafora metienu no groza apakšas, paveicot to jau trešo reizi šovakar. Četras sekundes pirms papildlaika beigām Porziņģis vēlreiz devās izpildīt soda metienus un šoreiz trāpīja vienu no diviem, kas ļāva panākt +3, savukārt „76ers” izmisuma tālmetiens bija neprecīzs. Ņujorka guva savu trešo uzvaru (84:81) Vasaras līgas trīs spēlēs, kas ļaus izlaist rītdienas izslēgšanas spēļu pirmo kārtu un nākamais mačs būs jāaizvada parīt, cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā.

 
 
 

Porziņģis laukumā pavadīja 21:51 minūti, kuru laikā izcēlās ar deviņiem punktiem (1p. 3/4, 2p. 3/4, 3p. 0/1)). Viņam arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs bloki un viena pārtverta bumba, taču arī septiņas piezīmes un divas kļūdas. Porziņģim otrs labākais +/- rādītājs savā komandā, proti, +11.

„Knicks” sastāvā šoreiz rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Moriss Ndūrs, kamēr Filadelfijai Vilbekins sameta 26 punktus, bet Okafors spēli noslēdza ar 18 punktiem un ļoti vāju +/- rādītāju (-18).

Svarīgākais