"Ventspilij" Čempionu līgā piedzīvo sāpīgu zaudējumu

© Mārtiņš Sīlis/Futbola Virslīga

Šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2.kārtas pirmo spēli aizvadīja Latvijas čempionvienība "Ventspils", kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās pēdējo sešu gadu čempionei HJK. Mūsējie 63.minūtē atklāja rezultātu, taču kļūdu un līdz galam nenospēlētu epizožu dēļ nācās ciest fiasko - 1:3.

 

"Ventspils" treneris Jurģis Pučinsks pārsteidza ar sākumsastāvu - Kurzemes derbijā rezervē palikušais jaunpienācējs Vadims Žuļevs šodien tika iekļauts pamatsastāvā, tāpat visai negaidīti starta vienpadsmitniekā izgāja Nduje Mujeci un Vitālijs Barinovs. Tāpat notika pārkārtojumi pa pozīcijām, kas lika rezervē palikt Vitālijam Rečickim un arī Daniilam Turkovam, kurš tika atzīts par jūnija labāko spēlētāju Virslīgā. Bukmeikeri šai mačā izredzes vērtēja diezgan līdzīgi, nelielas favorītes statusu atvēlot viesiem, tiesa, divu spēļu summā jau jūtama priekšrocība tika dota Somijas čempionei HJK.

Lai gan spēle sākās piesardzīgi, jau pirmajās 10 minūtēs katrai komandai bija pa izcilam momentam. Vispirms Ritvars Rugins sita no soda laukuma robežām, bumbai lidojot gar pašu stabu, bet pretējā pusē HJK japānis Atomu Tanaka, saņēmis bumbu brīdī, kad situācija bija prasījusi vārtus nedaudz pamest Vitālijam Meļņičenko, viltīgi meta bumbu pāri mūsu vārtsargam - Meļņičenko līdz bumbai aizsniedzās, un tā vēl arī trāpīja pa "Ventspils" pārliktni.

16.minūtē vēlreiz tikai ventspilnieku vārtsarga meistarība glāba mūsu čempioni no vārtu zaudējuma - pēc somu standartsituācijas ļoti bīstami ar galvu sita Maiks Havenārs, un Meļņičenko "izvilka" sarežģītu raidījumu. "Ventspilij" izdevās spēli nomierināt un mazliet atvirzīt no saviem vārtiem, turklāt 40.minūtē beidzot arī Pučinska padotie izveidoja kaut ko ļoti bīstamu - pēc Žuļeva centrējuma Ģirts Karlsons ārkārtīgi draudīgi uzsita ar galvu. Somi gan drīz atbildēja - pēc Barinova kļūdas, sitot bumbu ārā, viesi nopelnīja standartu pie paša soda laukuma. HJK no tā neko neizspieda, taču, pateicoties šai epizodei, prata noorganizēt ofensīvu puslaika pēdējās minūtēs.

2.puslaikā turpinājās miegains futbols, līdz 57.minūtē trauksmes zvanu pie HJK iezvanīja "Ventspils" - Karlsons prasmīgi apstrādāja un turēja bumbu soda laukumā un deva sitiena iespēju Žuļevam, kura ne pārāk stipro raidījumu tvēra viesu vārtsargs. Lai gan Žuļevs izšķērdēja šo iespēju, tieši viņa aktivitāte ļāva 63.minūtē atklāt rezultātu šai mačā. Vadims nopelnīja brīvsitienu pie paša soda laukuma, Jurijs Žigajevs to izpildīja, bumba skāra sieniņu, mainot virzienu, bet vislabāk noorientējās Antons Jemeļins - centra aizsargs pārvirzīja bumbu vārtos (1:0)!

 

Diemžēl vadību "Ventspils" noturēja tikai mazliet vairāk par 10 minūtēm. Šķietami nevainīgā epizodē vispirms bumbu neprata izsist Žuļevs, bet sekundi vēlāk viņu apsteigušo Erfanu Zeneli paklupināja Ritus Krjauklis. Pats Zeneli realizēja 11 metru soda sitienu (1:1).

Izskatījās, ka "Ventspils" mēģina atgūt vadību, bet beigās sanāca otrādi - 86.minūtē vēl vieni savas muļķīgas kļūdas dēļ ielaisti vārti, kas lika zaudēt maču ar 1:2. Pēc Karlsona rupjas kļūdas savā laukuma pusē nule uz maiņu uznākušais Gambijas futbolists Osmans Dželovs ar spēcīgu sitienu pārspēja Meļņičenko (2:1 HJK labā), bet 90.minūtē vēl viens trieciens pa mūsu čempionu izredzēm - no vārtu priekšas iesita Tanaka. 3:1 HJK uzvara, un pēc nedēļas ventspilniekiem jāpaveic īsts varoņdarbs, lai uzvarētu divu spēļu summā.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2.kārta, 1.spēle (14.jūlijs)

Ventspils (Latvija) - HJK (Somija) 1:3 (0:0)
Vārti: Jemeļins 63' - Zeneli 75' (11m), Dželovs 86', Tanaka 90'.
Brīdinājumi: Jemeļins, Krjauklis - Musi, Bā.
Ventspils: Meļņičenko, Žuļevs, Krjauklis, Jemeļins, Barinovs, Pauļus, Rugins (Mordatenko 86'), Siņeļņikovs, Žigajevs (Džoričs 71'), Mujeci (Turkovs 82'), Karlsons.
HJK: Erlunds, Bā, Heikila, Heikinens, Sorsa, Savadžs, Šillers, Zeneli, Musi, Tanaka, Havenārs (Dželovs 84').
Galvenais tiesnesis: Jakobs Kehlets (Dānija).

Svarīgākais