Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Vortijs: Porziņģis ir Novicka un Durenta apvienojums

© scanpix.ee

Lai gan Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgā ir aizvadījis tikai vienu spēli, atzinīgus vārdus par latvieti teikusi kādreizējā Losandželosas "Lakers" zvaigzne Džeimss Vortijs.

"Pēc dabas viņš ir neparasts," atzinis 1982. gada drafta 1. numurs un trīskārtējais NBA čempions Vortijs. "Viņš ir Dirka Novicka un Kevina Durenta apvienojums. Labs papildinājums "Knicks" komandai."

Porziņģis bieži tiek salīdzināts ar Dirku Novicki. Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans par savas komandas līderi izteicās šādi: "Dirkam nebija laika, lai attīstītos. Viņš nezināja valodu, cilvēki uzreiz sagaidīja no viņa būtisku pienesumu. Viņu draftēja pirms Pola Pīrsa (Novickis bija 9. numurs, Pīrss - desmitais.). Viņam nebija laika pilnveidoties. Runājot par "Knicks", man ir vienalga."

Debiju "Knicks" sastāvā Kristaps Porziņģis piedzīvoja 11. jūlijā, kad spēlēja pret Dairi Bertānu un Sanantonio "Spurs". Ņujorka izcīnīja uzvaru, bet Porziņģis laukumā pavadīja 18:26 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus (1p. 6/7, 2p. 3/4, 3p. 0/1), savāca trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, nopelnīja divas personiskās piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un noslēdza maču ar +/- rādītāju +8.

Nākamo Lasvegasas Vasaras līgas spēli Porziņģis un "Knicks" aizvadīs naktī uz otrdienu pēc Latvija laika, kad plkst. 3.30 sacentīsies ar Losandželosas "Lakers", kuras rindās spēlē šīgada drafta otrais numurs D'Andželo Rasels.