Bertānam trīs punkti "Spurs" uzvarā pār Milvoki

© scanpix.ee

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns Vasaras līgas mačā pret “Bucks”, kurā “Spurs” uzvarēja 89:74, laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes un guva trīs punktus.

Pēc neveiksmīgās Lasvegasas Vasaras līgas atklāšanas spēles, kurā Dairis Bertāns aizmeta garām visus septiņus metienus no spēles, viņš un „Spurs” šonakt tikās ar Milvoki „Bucks”, kura pirmajā līgas spēlē bija ielaidusi 102 punktus pret „Pelicans”. Tāpat kā mačā pret Ņujorkas „Knicks” Bertāns sākumsastāvā nedevās.

Bertāns laukumā pirmoreiz tika sūtīts pirmās ceturtdaļas vidū, kad gandrīz pieļāva kļūdu ar pārdrošu piespēli šķērsām laukumam, taču pēc tam caurgājienā veica rezultatīvu piespēli. Viņa nākamais uzbrukums grozam caurgājienā nebija veiksmīgs, bet sekoja precīzs tālmetiens, kas palīdzēja „Spurs” ļoti mazrezultatīvajā 1. ceturtdaļā pārsniegt desmit punktu robežu. Savukārt „Bucks” pēdējo sekunžu uzbrukumā Bertāns izcēlās ar efektīvu bloku, novēršot caurgājienu.

Otrajā puslaikā Bertāns spēlēja vēl mazāk un laukumā devās tikai tad, kad „Spurs” bija izvirzījusies 17 punktu vadībā, taču īpaši daudz iespēju izvērsties viņam neradās. Kopā nospēlētajās 9:19 minūtēs Bertāns guva trīs punktus (2p. 0/1, 3p. 1/2), pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu, kā arī veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņa +/- rādītājs šajā mačā mīnus trīs, kas bija sliktākais „Spurs” komandā.

„Spurs” uzvarēja ar 89:74, kas bija pirmā uzvara Bekijai Hemondai galvenās treneres statusā. Ar 22 punktiem izcēlās Kails Andersons, pagājušajā gadā ar 30. numuru draftētais uzbrucējs.

Svarīgākais