Latvijas klubi tālāk pret serbiem, maķedoniešiem un ungāriem

© Ivars Veiliņš

Visi trīs Latvijas klubi, kas piedalās UEFA Eiropas līgā, ceturtdienas vakarā iepriecināja savus līdzjutējus, pārvarot kvalifikācijas turnīra 1.kārtu. Šai pašā vakarā noskaidrojušies arī visu mūsu komandu pretinieces 2.kārtā, kā arī spēļu datumi un norises vietas.

 

Jūrmalas "Spartaks" divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja Melnkalnes "Budučnost" (3:1, 0:0) un 2.kārtā tiksies arSerbijas "Vojvodina", kas tika galā ar Ungārijas MTK - 0:0 viesos un 3:1 mājās (bija arī 0:1, un 1:1 nederēja). Lai gan kādreiz Serbija un Melnkalne bija viena valsts, "Spartaks" jaunā pieturas vieta Novisada atrodas visai tālu no "Budučnost" mājvietas Podgoricas - aptuveni 500 kilometru attālumā.

Tomēr pozitīvākais ir tas, ka "Spartakam" un "Jelgavai" mājas spēle nebūs vienā dienā, kas nozīmē, ka Jūrmalas klubs atkal bez problēmām varēs izmantot "Zemgales Olimpisko centru". "Spartakam" 16.jūlijā spēle izbraukumā, bet 23.jūlijā savā laukumā.

"Jelgava" varonīgi tika galā ar Bulgārijas "Litex" (1:1, 2:2), un 2.kārtā spēkosies ar Maķedonijas "Rabotnički", kas ne bez pūlēm 1.kārtā pārspēja Igaunijas "Flora" - Tallinā zaudējums 0:1, šovakar revanšs ar 2:0, rezultāts pēc puslaika bija 0:0. Jelgavnieki tāpat kā 1.kārtā sāks ar mājas spēli jau 16.jūlijā (nākamā ceturtdiena), bet uz Skopji dosies 23.jūlijā. Paturpinot ģeogrāfijas tēmu, Skopje atrodas vien 390 kilometru tālumā no "Jelgavai" laimīgās Lovečas, kur tika izsists "Litex".

Visbeidzot "Skonto" uzvarēja abas spēles (2:1, 2:0) un summā ar 4:1 pārspēja Īrijas "St.Patrick's", un nākamajā kārtā Rīgas klubs spēkosies ar Ungārijas "Debrecen", kas ar 3:2 summā pieveica Melnkalnes "Sutjeska" - tiesa, pēc mājas uzvaras 3:0 šovakar ungāri cieta zaudējumu ar 0:2, taču atlikušajās 10 minūtēs melnkalnieši nepaguva nodrošināt vismaz pagarinājumu. Līdzīgi kā pārējie divi klubi, arī "Skonto" nemainīs "darba kārtību", kāda tā bija 1.kārtā, proti, atkal tiks sākts ar mājas spēli (16.jūlijā) un turpināts ar izbraukumu Debrecenā (23.jūlijā). Tātad atkal vienā dienā, šoreiz 16.jūlijā, Latvijā notiks divas Eirokausu spēles - "Jelgavai" un "Skonto" vēlreiz pārklāsies mači.

 

Pasapņojot par 3.kārtas sasniegšanu, tajā jebkurš no mūsu klubiem, ja vien tur tiks, atkal būs neizsētā statusā un iespējamo pretinieku pulkā būs 29 klubi. No tiem 12 būs 2.kārtas uzvarētāji, bet pārējie 17 turnīru sāks no 3.kārtas, un šo klubu nosaukumi ir: Dortmundes "Borussia", Kazaņas "Rubin", Bilbao "Athletic", Alkmāras AZ, Ljēžas "Standard", "Bordeaux", Dženovas "Sampdoria", Gimarainšas "Vitoria", "Saint-Étienne", "Zurich", Liberecas "Slovan", "Southampton", "Krasnodar", Lisabonas "Belenenses", Poltavas "Vorskla", Luhanskas "Zorya", Atēnu "Atromitos".

Svarīgākais