Latvijas komandām atbildes mači Eiropas līgā

© f64

UEFA Eiropas līgā šodien tiks aizvadītas 50 atbildes spēles kvalifikācijas pirmajā kārtā. Rīgas "Skonto" un "Jelgava" savus mačus aizvadīs izbraukumā, bet Jūrmalas "Spartaks" spēlēs Latvijā.

 

"Jelgava" pirmajā spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti ar spēcīgo Bulgārijas klubu "Litex" (1:1). Oļega Malašenoka gūtie vārti spēles izskaņā ļāva Latvijas komandai saglabāt cerības pirms atbildes mača Lovečā. "Jelgavas" direktors Jānis Vuguls atzina, ka, neskaitot lielo karstumu (šodien solot līdz pat +34), Bulgārijā citu problēmu neesot. "Ir pārliecība, ka tā ir komanda, ar kuru var spēlēt, nav viņi no citas planētas," sacīja Vuguls. "Jelgavas" un "Litex" spēle sāksies plkst. 20:45. Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā sacentīsies ar Maķedonijas "Rabotnički" vai Igaunijas "Flora".

Rīgas "Skonto" stundu vēlāk (plkst. 21:45) aizvadīs atbildes maču pret īru "St. Patrick's". Pirmajā spēlē Rīgā mājinieki atspēlējās un uzvarēja ar 2:1, pateicoties Vladislava Gutkovska un Artūra Karašauska vārtu guvumiem. Atbildes mačs solās būt vismaz tikpat aizraujošs – īru kluba futbolisti pēc pirmās spēles norādīja, ka viņiem vēl ir "rezerves", tikmēr visa komanda liek cerības uz plašu atbalstu no saviem līdzjutējiem. Par uzvaru solīja cīnīties arī "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Mūsu galvenais uzdevums katrā spēlē ir uzvarēt. Protams, skatāmies, kā attīstās notikumi laukumā, taču pirms spēles noteikti nebūs domu, teiksim, spēlēt kaut kādu antifutbolu." Dueļa spēcīgākā komanda otrajā kārtā tiksies ar Ungārijas "Debrecen" vai Melnkalnes "Sutieska".

Jūrmalas "Spartaks" šovakar būs vienīgā no trim Latvijas komandām, kas atbildes spēli neaizvadīs viesu laukumā. Tiesa, "Spartaka" mačs tikai nosacīti būs savā laukumā – atbildes spēle pret Melnkalnes "Budučnost" notiks Jelgavā. Mačs sāksies plkst. 19:00, un to būs iespējams vērot ganSportacentrs.com mājaslapā, gan "Sportacentrs.com TV" "Lattelecom" Interaktīvas televīzijas 411. kanālā. Pirmā cīņa Melnkalnē noslēdzās ar "Spartaka" uzvaru (3:1), Jūrmalas komandai sperot platu soli pretī nākamajai kārtai. Melnkalnes medijos šis zaudējums tika uztverts diezgan skarbi, bet "Spartaka" pretinieku treneris Miodrags Vukotičs pēc spēles uzskaitīja pašu neizmantotās iespējas. Tikmēr Jūrmalas komandas vadītājs Romāns Piļipčuks pēc panākuma bija piesardzīgs, norādot, ka atbildes spēlē "Spartakam" nāksies daudz aizstāvēties un spēlēt kā otrajam numuram. Pāra uzvarētājs nākamajā kārtā cīnīsies ar Serbijas "Vojvodina" vai Ungārijas MTK.

Otro spēli šovakar aizvadīja arī Igora Tarasova pārstāvētais klubs "Jagiellonia", kas uzņems Lietuvas "Kruoja". Pirmajā mačā lietuviešu laukumā "Jagiellonia" uzvarēja ar 1:0. Spēles sākums plkst. 21:30.

 

Latvijas pārstāvji šovakar piedalīsies arī Islandes "Reykjavik" atbildes spēlē pret īru "Cork City". Spēli tiesās Latvijas brigāde ar Aleksandru Anufrijevu priekšgalā (asistenti – Romāns Platonovs, Aleksejs Griščenko un Aleksandrs Golubevs). Spēle sāksies plkst. 22:15.

Svarīgākais