Šodien Eirokausu izloze: "Ventspilij" var tikt "Celtic"

© Associated Press

Šveices pilsētā Nionā šodien notiks UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas pirmo divu kvalifikācijas kārtu izloze. Visi četri Latvijas klubi būs starp neizsētajiem, kas nozīmē, ka jau pirmajā spēlē pretī stāsies nosacīti spēcīgāks pretinieks.

Virslīgas čempione "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju sāks otrajā kārtā (lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar ne tikai otrā, bet arī trešā un "play-off" kārta). Šorīt pēc komandu sadalīšanas grupās tika noskaidroti "Ventspils" iespējamie pretinieki Čempionu līgas otrajā kārtā.

Izsētās komandas, ar kurām var krustoties ventspilnieku ceļš Čempionu līgā, ir "Celtic" (Skotija), BATE (Baltkrievija), "Malmö" (Zviedrija), HJK (Somija), Molde (Norvēģija) un Midtjylland (Dānija). Ar Zviedrijas čempioniem "Ventspils" sacentās pirms gada, divu spēļu summā piekāpjoties ar 0:1. Čempionu līgas ietvaros ventspilnieki ir spēlējuši arī ar norvēģu "Molde" (2012. gads; summā - 1:4) un baltkrievu BATE (2009. gads; trešajā kārtā 2:2, tālāk tika "Ventspils").

Eiropas līgā visas trīs Latvijas komandas – "Skonto", "Jelgava" un "Spartaks" – sāks cīņas pirmajā kārtā. "Skonto" spēkosies ar "Elfsborg" (Zviedrija), "Brøndby" (Dānija), "Saint Patrick's Athletic" (Īrija), "Linfield" (Ziemeļīrija) vai "Vojvodina" (Serbija), bet "Jelgavas" pretinieki būs "Litex" (Bulgārija), "Sheriff" (Moldova), "Saint Johnstone" (Skotija), "Koper" (Slovēnija) vai "Torpedo Zhodino" (Baltkrievija). "Spartaks", kas piedzīvos savu debiju Eirokausos, pirmajā kārtā sacentīsies ar "Apollon" (Kipra), "Crvena Zvezda" (Serbija), "Randers" (Dānija), "Budučnost" (Melnkalne) vai "Rabotnicki" (Maķedonija).

UEFA Čempionu līgas izloze sāksies plkst. 13:00, bet Eiropas līgā pāru noteikšana sāksies plkst. 14:00 (pirmajai kārtai) un 15:30 (otrajai kārtai). Čempionu līgas otrās kārtas spēles notiks 14./15. un 21./22. jūlijā, bet Eiropas līgā pirmā kārta tiks aizvadīta 2. un 9. jūlijā. 

Svarīgākais