Pludmales volejbolistiem panākumi Eiropas spēlēs

© F64

Latvijas pludmales volejbolisti Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs šorīt cieta otro zaudējumu Eiropas spēļu turnīrā, ar 17:21 un 16:21 piekāpjoties Itālijas brāļiem Ingroso, savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 24:22, 17:21 un 15:11 pārspēja Baltkrievijas duetu.

Vakardienas atklāšanas mačā Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs divos setos piekāpās Grieķijas pārim, bet šodien spēkojās ar grupas favorītiem itāliešiemMateo un Pablo Ingroso, kuri nesen triumfēja Latvijā notikušajā "Jūrmalas Masters" turnīrā.

Pirmais sets norisinājās līdzvērtīgi līdz tā vidum, kad Ingroso guva trīs punktus pēc kārtas un panāca 14:11. Sorokins un Solovejs vēl pievilka līdz minimālai starpībai, taču seta beigās atkal veiksmīgāki bija itālieši un ar otro setbumbu uzvarēja 21:17.

Otrajā setā līdzīgs scenārijs - sīva cīņa līdz 11. punktam, bet pēc tam vairāki punkti pēc kārtas Itālijas pārim, kas noveda pie 15:11. Sorokins un Solovejs centās vēl izlīst no bezdibeņa un panāca 14:15, taču atspēlēties neizdevās un zaudējums 16:21.

Pēdējais grupas mačs Latvijas pārim būs jāaizvada rīt ar ukraiņiem Gordijevu un Jemelančiju, kuriem arī pagaidām tikai zaudējumi, taču uzvarēts viens sets. Līdz ar to pagaidām Sorokins/Solovejs ir pēdējā vietā, un, lai ieņemtu trešo vietu un izkļūtu no grupas, rīt derēs tikai uzvara. Mača sākums 8:00 pēc Latvijas laika.

Otro grupu turnīra maču aizvadīja arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, , kuri cīnījās ar baltkrieviem Aleksandru Kavaļneku un Aleksandru Dziadku. Pirmajā setā latvieši izskatījās visai drošā ceļā uz uzvaru, taču Pļaviņa kļūda servē un pāris neatvairīti punkti 18:15 pārvērta neizšķirtā 18:18. Baltkrievi pēc tam izvirzījās vadībā ar 20:19, 21:20 un 22:21, taču tad lieliski nospēlēja Rēgža, gan ar bloka, gan gremdes palīdzību gūstot punktus un panākot uzvaru 24:22.

Otrais sets latviešiem sākās katastrofāli - 0:5. Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, taču atgūtie vairs neizdevās, un zaudējums 17:21. Par laimi, izšķirošajā trešajā setā spēle pavērsās pavisam citā virzienā un Latvijas pāris svinēja drošu uzvaru ar 15:11. Otrā uzvara divās spēlēs ļauj Pļaviņam un Regžam nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs, tiesa, rīt vēl būs jāpacīnās ar austriešiem Eglsēru un Milneru par pirmo vietu grupās, kas ļautu uzreiz iekļūt astotdaļfinālā. Šī spēle sāksies 9:00 pēc Latvijas laika.

Savukārt Marta Ozoliņa un Tīna Graudiņa iekļuvušas sieviešu turnīra astotdaļfinālā, divos setos pārspējot ukrainietes Darju Udovenko un Jeļizavetu Sulimu. Abos setos tika svinētas uzvaras ar 21:16, bet cīņā par ceturtdaļfinālu nāksies tikties ar Šveices pāri Eikolceru un Betšartu. Šī mača norises laiks pagaidām nav paziņots.

Svarīgākais