"Warriors" uzvar un panāk neizšķirtu sērijā

© scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas finālsērijā Goldensteitas „Warriors” panākusi izlīdzinājumu 2:2, ceturtajā mačā ar 103:82 pārspējot Klīvlendas „Cavaliers”. Izšķirošais pārsvars tika iegūts jau otrajā ceturtdaļā, bet savā sezonas pirmajā spēlē sākumsastāvā 22 punktus guva un ēnā Lebronu Džeimsu atstāja pieredzējušais Andrē Igudala.

 

„Warriors” sākumsastāvā Stīvs Kers bija ieviesis izmaiņas, proti, centru Endrjū Bogutu aizvietoja ar Andrē Igudalu. Igudala pēc pirmajām desmit sezonām NBA, kad vēl ne reizi nebija palicis rezervē, šosezon bija samierinājies ar rezervista lomu un līdz šodienai vēl ne reizi nebija izgājis pamata pieciniekā. Arī pirmās reizes pirmās minūtes neizdevās veiksmīgas, jo „Cavaliers” spēli uzsāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas.

Drīz gan „Warriors” īsā sastāva taktika nesa panākumus un vadība tika pārņemta, turklāt „Warriors” izcēlās ar ļoti maz pieļautajām kļūdām un pretinieku dzīves apgrūtināšanu, arvien biežāk piespiežot uzbrukuma noslēgšanu uzņemties kādam citam, nevis Lebronam Džeimsam. Džeimss pats savukārt, atšķirībā no iepriekšējām fināla spēlēm, savus uzbrukumus neforsēja.

„Warriors” otrajā ceturtdaļā pārņēma iniciatīvu un izrāvās arī 15 punktu vadībā. Par spīti īsajam sastāvam un spēlēšanai bez centra, izdevās arī līdzvērtīgi cīnīties par atlēkušajām bumbām, savukārt Boguta iznākšana laukumā deva papildus agresivitāti, jo ierasti pasīvais austrālietis šoreiz nekautrējās no asiem sodiem. Viens no tiem apturēja Džeimsa caurgājienu, un „Cavaliers” līderis kritienā neveiksmīgi ar galvu atsitās pret kameru. Džeimss pēc nelielas pauzes varēja turpināt spēli, taču puslaiku noslēdza ar 12 punktu deficītu.

Trešo ceturtdaļu „Cavaliers” uzsāka ar izrāvienu, kurā savu artavu sarežģītu realizētu metienu veidā ielika Džeimss un Delavedova. Klīvlenda bija atgriezusies spēlē, taču Delavedovam jau tobrīd nācās uz brīdi pamest spēli krampju dēļ, tāpat arvien acīmredzamāks kļuva Džeimsa nogurums. Viņš gan tik un tā nonāca pozīcijā, lai pārņemtu vadību, taču Stefens Karijs un Igudala atbildēja ar pāris pārtvertām bumbām un tālmetieniem, kas ļāva saglabāt +6 pirms pēdējās ceturtdaļas.

 

Lai arī uzbrukumā veiksmīgi spēlēja Timofejs Mozgovs, „Cavaliers” nespēja novērst pretinieku izrāvienu, kas atgrieza „Warriors” pārsvaru 16 punktu apmērā. Neparocīga Klīvlendai bija garā aizsarga Šona Livingstona nosegšana, bet vēl grūtāk nācās izsekot Igudala, kurš turpināja slīcināt „Cavs” ar tālmetieniem. Igudala arī izcēlās ar efektīvu Džeimsa atbruņošanu, kas pamazām noveda pie tā, ka „Cavs” padevās un mača izskaņu aizvadīja bez īpaša entuziasma, zaudējot ar 82:103.

Igudala un Karijs katrs guva pa 22 punktiem, turklāt abi izcēlās ar astoņiem precīziem tālmetieniem, taču jāizceļ arī Livingstona pārliecinoši labākais +/- rādītājs, proti, +25. Mozgovs aizvadīja savas karjeras rezultatīvāko spēli, sametot 28 punktus, kamēr Džeimss, lai arī guva 20 punktus un palika divu rezultatīvu piespēļu atstatumā no "triple-double", laukumā bija salīdzinoši pieticīgs. "Cavaliers" grozam uzbruka ar tikai 33% precizitāti un trāpīja tikai četrus tālmetienus no 27, īpaši negatīvi šajā ziņā izceļoties Ērlam Smitam (0/8).

Cavaliers – Warriors 82:103 (24:31, 18:23, 28:22, 12:27)

Cavaliers: Mozgovs 28 (10atl.b.), Džeimss 20 (12atl.b., 8 rez.p.), Tompsons 12 (13atl.b.), Delavedova 10, Šamperts 5, Smits 4, Pērkinss 2, Heriss 1, Džounss, Millers
Warriors: Igudala 22, Karijs 22, Grīns 17, Bārnss 14, Lī 9, Tompsons 9, Livingstons 7,Barbosa 2, Speitss 1, Makadū, Boguts, Holidejs

Svarīgākais