"Barcelona" pagarina līgumu ar galveno treneri Enriki

© scanpix

Šīs sezonas spēcīgākais futbola klubs Eiropā "Barcelona" pagarinājis līgumu ar galveno treneri Luisu Enriki, medijiem paziņojis kluba prezidents Žuzeps Marija Bartomeu.

Lai gan Luisa Enrikes vadītā komanda šosezon izcīnīja trīs trofejas (Spānijas "La Liga" čempiones godu, Karaļa kausu un UEFA Čempionu līgas titulu), tomēr trenera palikšana "Barcelona" nebija skaidri zināma. Šodien kluba prezidents Žuzeps Marija Bartomeu lika punktu šaubām un paziņoja par līguma pagarināšanu ar Luisu Enriki. Jaunā vienošanās paredz sadarbību līdz 2017. gada vasarai.

Bijušais "Barcelona" pussargs Luiss Enrike par komandas galveno treneri kļuva pirms šīs sezonas, nomainot Herardo Martino. Enrike ir otrais treneris "Barcelona" vēsturē, kura vadībā klubs izcīnīja "La Liga", Karaļa kausa un Čempionu līgas titulus. Pirmais bija Peps Gvardiola, kurš šādu panākumu sasniedza 2009. gadā.

"Barcelona" brazīliešu aizsargs Dani Alvešs pēc mēnešiem ilgām spekulācijām tomēr pagarinājis līgumu uz divām sezonām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. "Klubs paziņo, ka Dani Alvešs ir pieņēmis kluba piedāvājumu par līguma pagarināšanu," teikts "Barcelona" izplatītajā paziņojumā. "Pēc jaunā līguma nosacījumiem futbolists paliks "Barcelona" sastāvā vismaz līdz 2017. gada 30. jūnijam." Iepriekš gan Bartomeu, gan viceprezidents Hordi Mestre bija norādījuši, ka brazīliešu aizsargam tuvojas pēdējais laiks lēmuma pieņemšanai par līguma pagarināšanu.

32 gadus vecais futbolists, svinot "Barcelona" trofeju iegūšanu, atzina, ka pēc nespējas vienoties par jaunā līguma nosacījumiem varētu pamest komandu. Tomēr, tuvojoties kluba prezidenta vēlēšanām, pašreizējie "Barcelona" vadītāji likuši skaidri saprast, ka negrasās izteikt citus līguma piedāvājumus, un mudinājuši Dani Alvešu pārdomāt.

"Alvešam līguma piedāvājums uz galda ir jau vairākas nedēļas. Viņam tiek piedāvāts līgums uz 2+1 gadu un viņam ir jāizlemj, ko viņš darīs. No mums nekas daudz vairs nav atkarīgs," kluba prezidents Bartomeu norādījis TV3. Tikmēr "Barcelona" viceprezidents Mestre pirmdien pēc oficiālās līguma parakstīšanas ar pussargu/aizsargu Aleišu Vidalu piebildis: "Mēs esam izteikuši piedāvājumu un domāji, ka tas ir labs. Bumba ir viņa pusē. Tas ir viņa lēmums un viņam tas jāpieņem ātri. Ja viņš negribētu šeit palikt, mēs nebūtu izteikuši nekādu piedāvājumu." Pēdējo nedēļu laikā Dani Alveša vārds tika locīts saistībā ar pievienošanos AC "Milan", "Manchester United" un "Paris Saint-Germain".

Tikmēr "Barcelona" pretinieki Čempionu līgas finālā "Juventus" šodien paziņoja par vienošanos ar Vācijas izlases pussargu Sami Kediru. 28 gadus vecais pussargs pārcelsies uz Turīnu 1. jūlijā, kad būs beidzies viņa līgums ar Madrides "Real". "Juventus" ziņo, ka ar Kediru panākta vienošanās par četru gadu līgumu. Aizvadītajā sezonā Kedira piedalījās tikai 16 spēlēs.

Svarīgākais