Zviedri pēdējā trešdaļā salauž Latvijas nākamo pretinieci Vāciju

© scanpix

2015. gada pasaules čempionātā hokejā ceturto uzvaru piecās spēlēs izcīnīja Zviedrijas izlase, kas, pateicoties uzbrucēja Oskara Mellera diviem vārtiem un divām piespēlēm, noslēdzošajā trešdaļā salauza vāciešu pretestību - 4:3. Tikmēr trešo sauso maču pēc kārtas aizvadīja Peka Rinne un Somija - 4:0 pret slovēņiem.

Mellers nodrošina uzvaru

Desmitajā minūtē pēc spēka paņēmiena Zviedrijas aizsardzības zonā plīsa aizsargstikls, un piespiedu pauze palīdzēja skandināviem, kuri pusotras minūtes laikā ieguva divu vārtu pārsvaru. Oskars Mellers bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc metiena no distances, bet Jūakims Lindstrēms no kreisā iemetiena apļa trāpīja perfekti tālajā stūrī. Taču Vācijas valstsvienība nepadevās.

16. minūtē Markuss Kinks pretuzbrukumā divatā pret vienu aizsargu sāncenšu vārtos raidīja atlēkušo ripu, deficītu samazinot līdz minimumam. Izturējuši Stefana Dašnera noraidījumu līdz spēles beigām un piecas minūtes mazākumā, vācieši otrajā trešdaļā panāca neizšķirtu. Nikolass Krāmers atrāvās no diviem sedzējiem un izgājienu vienatnē pret vārtsargu realizēja ar metienu no neērtā satvēriena.

Lai gan Zviedrijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru, Jonam Klinberjam meistarīgi pieliekot nūju un ripu ievirzot augšējā stūrī un Melleram no stūra tiekot līdz vārtu priekšai un nopelnot ceturto rezultativitātes punktu spēlē, par intrigu parūpējās Matiass Plahta, kurš pēc māņu kustības no vidējas distances trāpīja virs pretinieku vārtsarga Jūnasa Enrūta pleca.

Taču Zviedrijas valstsvienība nosargāja panākumu ar 4:3 un nostiprinājās apakšgrupas otrajā vietā aiz Kanādas. Četros mačos trīs punktus nopelnījusī Vācija nākamo spēli aizvadīs rīt pulksten 21:15 pret latviešiem, kuri šodien atpūtās.

 

Somija sausā trešo spēli pēc kārtas

Šaubas par Somijas izlases pārākumu duelī pret slovēņiem nerādās ne sekundi. Rezultātu sestajā minūtē atklāja Leo Komarovs, kurš ar presinga palīdzību atņēma ripu un pēcāk bija izveicīgākais vārtu priekšā valdošajā juceklī, bet pārsvaru 41 sekundi vēlāk dubultoja Petri Kontiola, pie kura ripa nonāca pēc metiena no zilās līnijas. Arī otrajā trešdaļā somi guva divus vārtus.

Vispirms izcēlās Aleksandrs Barkovs, pretuzbrukumā apsteidzot divus pretiniekus un pirmais tiekot pie atlēkušās ripas, bet 36. minūtē ilgos mēģinājumus kombināciju noslēgt ar metienu tukšos vārtos beidzot izmantoja Jūnass Kempainens, kurš vairākumā izcēlās pēc Tuomu Rūtu labvēlības. Turpinājumā Somijas izlase izklaidēja skatītājus un taupīja spēkus, pārsvaru nepalielinot.

Protams, svarīga bija arī vārtu nezaudēšana, un tas izdevās. Tādējādi Somijas valstsvienības vārtsargs Peka Rinne, kurš tika galā ar 13 metieniem, sausā aizvadīja trešo spēli pēc kārtas, un viņa sērija ilgst 193 minūtes un 41 sekundi.

Zviedrija - Vācija 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Vārti: 11:19 Mellers (Lindstrēms, Šegrens) 1:0, 12:44 Lindstrēms (Mellers) 2:0, 15:48 Kinks (Rīders, Dašners, vair.)2:1, 29:30 Krāmers 2:2, 42:56 Klingberjs (Krūnvals, Mellers) 3:2, 48:40 Mellers (Ekmans-Lāšons, Lindstrēms) 4:2, 54:39 Plahta (Hospelts, Zaidenbergs) 4:3

Soda minūtes:

Metieni:

Vārtsargi: Jūnass Enrūts - Tīmo Pīlmaiers

Somija - Slovēnija 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Vārti: 5:53 Komarovs (Pesonens, Kempainens) 1:0, 6:34 Kontiola 2:0, 21:19 Barkovs (Donskojs, Jokinens) 3:0, 35:57 Kempainens (Rūtu, Āltonens, vair.) 4:0

Soda minūtes: 4:6

Metieni: 33:10

Vārtsargi: Peka Rinne - Gašpers Kroseļs

Svarīgākais