Robenam sezona beigusies, nespēlēs arī Rīgā pret Latviju

© scanpix

Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" paziņojis mediķu slēdzienu Arjena Robena traumai, kas vēsta par Nīderlandes izlases līdera sezonas priekšlaicīgām beigām. "Bayern" vēl priekšā Čempionu līgas izšķirošās spēles (pusfinālā pret "Barcelona"), bet Nīderlandes izlase būs spiesta bez Robena iztikt 12. jūnija spēlē Rīgā pret Latviju.

Arjens Robens vakar Vācijas kausa izcīņas pusfinālā pēc mēneša pārtraukuma atgriezās "Bayern" sastāvā, taču jau pēc 15 minūtēm guva augšstilba traumu. Šodien apstiprināts muskuļa plīsums, kas nozīmē, ka sezona 31 gadu vecā futbolista sezonas beigas.

Viņš būs spiests izlaist Bundeslīgas noslēdzošās kārtas, taču savā čempionātā "Bayern" jau nodrošinājusi triumfu, līdz ar to daudz sāpīgāka Vācijas klubam būs palikšana bez Robena Čempionu līgas pusfinālā pret "Barcelona", kura pirmais mačs norisināsies jau pēc nedēļas.

"Bayern" apstiprinājusi arī Roberta Levandovska savainojuma nopietnību, paziņojot, ka viņam ir smadzeņu satricinājums, lauzts deguns un lauzts žoklis pēc vakardienas sadursmes ar pretinieku vārtsargu. Polijas uzbrucēja gadījumā aptuvens atveseļošanās periods gan netiek norādīts. Labā ziņa "Bayern" līdzjutējiem gan ir tāda, ka niecīgs izrādījies Tjagu Alkantaras sasitums, un viņam spēles izlaist nenāksies.

Robens novembra vidū guva divus vārtus pret Latvijas izlasi, palīdzot Nīderlandes valstsvienībai to sagraut ar 6:0, bet iepriekšējā izlases sasaukumā nepiedalījās, kamēr Nīderlande "Euro 2016" atlasē spēlēja neizšķirti 1:1 ar Turciju un pārbaudes mačā ar 2:0 pārspēja Spāniju. Nākamā spēle Eiropas čempionāta atlasē Nīderlandei paredzēta 12. jūnijā Rīgā pret Latvijas izlasi, taču Robens, kurš būtu kļuvis par spilgtāko futbolu zvaigzni, kas pēdējos gados viesojusies Latvijas futbola laukumā, tajā piedalīties acīmredzot nevarēs.

Svarīgākais