Porziņģis pieteiksies šā gada NBA draftam

© Romāns Kokšarovs/F64

19 gadus vecais un 215 centimetrus garais latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis pieteiksies šā gada Nacionālās basketbola asociācijas draftam, portālam ESPN.com apstiprināja spēlētāja aģents Endijs Millers.

"Viņš ir atlētisks, superprasmīgs septiņas pēdas garais spēlētājs, kurš jebko var darīt labi," ESPN citē kādu vārdā nenosauktu ģenerālmenedžeri. "Skatoties viņu iesildāmies, atminējos brīdi, kad pirmoreiz Spānijā redzēju Pau Gazolu. Tikai šis puisis ir daudz atlētiskāks nekā Gazols, bet spēlē tādā pašā ātrumā un tikpat brīvi. Kopš tā brīža vaicāju savai komandai: vai jūs esat droši, ka viņš nav pirmā numura cienīgs? Vai šie puiši koledžā tiešām ir labāki par viņu?"

"Viņš ir mans mīļākais spēlētājs draftā," ESPN citē citu ilgtermiņa ārzemju skautu. "Turpinu sacīt savējiem: viņš nav kā citi ārzemju spēlētāji. Viņš ir īsta manta. Viņš ir īpašs visos veidos, kādos spēlētājs var būt īpašs. Viņam tikai jākļūst spēcīgākam. Viss. Viņš būs liels spēlētājs."

Kristaps Porziņģis šajā Spānijas čempionāta sezonā piedalījies visās 28 spēlēs, vidēji aizvadot 21 minūti, gūstot 10,3 punktus un izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā Seviljas komanda ar astoņām uzvarām un 20 zaudējumiem ACB līgā ieņem 16. vietu 18 komandu konkurencē. Atgādinām, ka Porziņģis pirms dažām dienām tika atzīts par Eirokausa uzlecošo zvaigzni.

Porziņģis pagājušā gada aprīlī oficiāli pieteicās NBA draftam, taču vēlāk atteicās no kandidēšanas. Šogad Porziņģis provizoriskajās drafta prognozēs atrodas ļoti augstu, un viņam tiek atvēlēta vieta starp pirmajiem sešiem kārtas numuriem.

Svarīgākais