"Liepājas" futbolisti centīsies uzlauzt "Jelgavas" aizsardzību

© f64

SMScredit.lv Latvijas futbola virslīgas čempionāts šovakar, plkst. 19.00 atsāksies ar FK "Jelgava" un FK "Liepāja" dueli Olaines stadionā. Spēles tiešraidi varēs vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Abas komandas Virslīgas čempionāta pirmajās divās kārtās izcīnījušas pa četriem punktiem, tomēr par vērtīgākiem jāuzskata liepājnieku iegūtie punkti, jo trīs no tiem nopelnīti sezonas atklāšanas spēlē savā laukumā pieveicot "Skonto" (3:2). Turklāt pagājušās nedēļas nogalē "Liepājas" futbolisti pieveica "Skonto" (2:1) arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Virslīgas otrajā spēļu kārtā 20. martā liepājnieki savās mājās nespēja uzvarēt Jūrmalas "Spartaku" (0:0).

"Jelgavas" futbolisti sezonu sāka ar minimālu 1:0 uzvaru izbraukumā pār BFC "Daugavpils" komandu, bet otrajā spēļu kārtā Olaines stadionā cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Skonto". Latvijas kausa pusfinālā jelgavnieki iekļuva bez cīņas, jo guva tehnisko uzvaru pār no kausa izcīņas izslēgto Rīgas "Daugavu". Latvijas kausa pusfinālā Liepājas un Jelgavas komandas tiksies savā starpā.

Jāpiebilst, ka "Jelgavas" komandai šovakar palīdzēt nevarēs uzbrucējs Oļegs Malašenoks, kurš saņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju pēc agresīvās spēles pret ''Skonto'' futbolistu Maksimu Usanovu. Liepājnieku sastāvā ir vairāki robi - savainojumu dēļ nenoteiktu laiku nespēlēs Krišs Kārkliņš, kā arī Artūrs Vaičulis. Vēl aizvien savainojumu ārstē Reinis Flaksis, bet nelielu sasitumu guvis arī Antons Tumanovs.

"Gaidāmās spēles pret "Jelgavu" būs ļoti grūtas. Vienmēr pret viņiem cīņa ir ļoti sīvā, visu izšķirt var viena kļūda. Sezonu esam iesākuši veiksmīgi un domāju, ka mums ir iespēja to tā arī turpināt. Jāspēlē ar tādu pašu koncentrāciju, kā to darījām abās spēlēs pret "Skonto" un uzvara neizpaliks. Svarīgas ir abas spēles gan virslīgā gan Latvijas kausā, bet ja virslīgā visu var labot nākamās spēlēs, tad kausa spēlē kļūdas netiek pieļautas. Mērķis ir viens uzvarēt un to arī centīsimies izdarīt laukumā,” norāda liepājnieku pussargs Roberts Savaļnieks.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs "Jelgava" izcīnījusi trīs uzvaras, bet "Liepājas" futbolisti guvuši vienu panākumu.

Svarīgākais