Briedis noslēdz līgumu ar boksa aģentūru "Main Events"

© f64

Latvijas pazīstamākais bokseris Mairis Briedis „Rīta Panorāmā” apliecināja, ka noslēdzis līgumu ar ASV aģentūru „Main Events”, kas nākotnē organizēs viņa cīņas. „Main Events” ir viena no boksa pasaules ietekmīgākajām aģentūrām un var pavērt Briedim ceļu uz vēl nebijušām iespējām.

 

Maira Brieža cīņas līdz šim organizēja francūzis Žans Kristofs Kurūžs, kura gadībā Latvijas bokseris ieguva un pagājušā gada nogalē arī aizstāvēja IBA čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Noslēgtais līgums ar „Main Events” uzskatāms par būtisku soli uz augšu, jo paver vēl nebijušas iespējas cīnīties ar pasaules spēcīgākajiem bokseriem.

Kā sarunā „Rīta Panorāmā” izteicās Briedis, tad pirmā cīņa jaunās aģentūras gādībā varētu notikt jūnija beigās vai jūlija sākumā un viņa pretinieks varētu būt viens no pasaules TOP5 bokseriem, tiesa, pretinieka vārds tiks nosaukts tikai, kad cīņa tiks oficiāli apstiprināta. Sadarbība ar „Mains Events” paredz nelielu skaitu lielo Brieža cīņu ASV, kas tiks pārraidītas HBO televīzijas kanālā, bet pārējā laikā Briedis būs mājās un aizvadīs cīņas Eiropā, turklāt neplāno arī pamest darbu policijā.

„Main Events” ir organizējusi vairākas leģendāras boksa cīņas, kā piemēram, 1991. gada cīņu starp Evanderu Holifieldu un Džordžu Fourmenu un 2002. gada maču starp Lenoksu Luisu un Maiku Taisonu. Tās klientu lokā bija vai bijuši arī Arturo Gati, Fernando Vargass, Maikls Mūrers, Marks Brelans u.c.

Briedim šobrīd aktuāla piektdien paredzētā cīņa pret vācieti Bjornu Blaški. Latvijas sportists norādīja, ka uzskata to par ļoti nopietnu un piekrita, ka var tikt saukts par favorītu, taču cīņas gaitu ringā prognozēt neuzņēmās.