"Barcelona" uzvar aizraujošā El Clásico un palielina pārsvaru

© scanpix

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Barcelona", kas intensīvā, spraigā un emocijām un notikumiem bagātā cīņā pārspēja savu tuvāko sekotāju un niknāko ienaidnieci Madrides "Real" (2:1). Katalonijas granda labā pa vārtiem guva Žeremijs Matjē un Luiss Svaress, bet viesiem vienīgo reizi izcēlās Krištianu Ronaldu. "Barcelona" pārsvars turnīra tabulā pār "Real" nu pieaudzis līdz četriem punktiem.

Busketss paliek rezervē

Kā jau varēja prognozēt, "Barcelona" vārtos pēc Čempionu līgas spēles atgriezās čīlietis Klaudio Bravo, bet laukuma spēlētāju ziņā gan Luiss Enrike uzticējās tiem pašiem futbolistiem, kas sāka arī pret Mančestras "City". Rezervē tomēr palika balsta pussargs Serhio Busketss, kurš kādu laiku nav spēlējis savainojuma dēļ. Tikmēr Madrides "Real" pamatsastāvā likumsakarīgi atgriezās Toni Kross un Ikers Kasiljass.

Franču vakars – Matjē iesit, Benzemā piespēlē

Neskatoties uz "Barcelona" pārsvaru teritoriālā ziņā, mača sākumā nedaudz asāk uzbruka viesi, kas 12. minūtē arī gandrīz atklāja rezultātu. Karims Benzemā saņēma bumbu soda laukumā, novērtēja situāciju un pāri Džordi Albam piespēlēja Krištianu Ronaldu, kurš uzreiz no gaisa trāpīja pa vārtu pārliktni. Toties katalāņi gan 19. minūtē izmantoja savu pirmo reālo izdevību. Lionels Mesi izpildīja standartsituāciju no kreisās malas, un Žeremijs Matjē otrajā stāvā apsteidza Serhio Ramosu, gūstot pirmos vārtus sezonā (1:0).

31. minūtē "Barcelona" varēja dubultot pārsvaru, taču tā vietā pati ielaida vārtus. Žerārs Pikē pretinieku soda laukumā, izmēģinot sitienu pāri sev, kā boulinga ķegļus nogāza divus pretiniekus, bet uzbrukuma noslēgumā bumba vārtu priekšā nokļuva pie Neimāra. Brazīlietis par šādu dāvanu bija manāmi pārsteigts un apjukumā sita virsū Kasiljasam. "Real" nekavējoties metās pretuzbrukumā, un Benzemā, saņēmis piespēli no Lukas Modriča, filigrāni ar papēdi tālāk piespēlēja Ronaldu, kurš izklupienā apsteidza Alvešu un panāca izlīdzinājumu (1:1).

"Barcelona" pārdzīvo viesuļvētru un pēc tam sarīko savu

Kā jau El Clasico ierasts, netrūka ne asumu, ne provokāciju, ne strīdēšanās ar tiesnešiem, ne pārkāpumu pārspīlēšanas. "Barcelona" rindās 28. minūtē brīdinājumu saņēma Luiss Svaress, kurš iespēra Pepem, savukārt sešas minūtes vēlāk par skaistu līdaciņu pāri Žerāra Pikē kājai dzelteno kartīti saņēma arī Ronaldu. Netrūka arī neieskaitītu vārtu – 40. minūtē Garets Beils pēc vēl vienas efektīvas kombinācijas ar galvu sita garām Bravo, taču Ronaldu piespēles brīdī tika fiksēta aizmugure. Ļoti sarežģīts, taču precīzs un pareizs lēmums.

Pirmā puslaika izskaņa absolūti piederēja Madrides "Real", un "Barcelona" atklāti paveicās, ka izturēja līdz pārtraukumam. 43. minūtē Beilam pēc stūra sitiena bija fantastiska izdevība reabilitēties par neieskaitītajiem vārtiem, tomēr velsietis no tuva attāluma sita gar pašu vārtu stabu. Otrā puslaika sākumā "Real" atkal bija tuvu vārtu guvumam - Bravo glāba pēc Benzemā sitiena -, taču 56. minūtē mājinieki sodīja par momentu izšķērdēšanu. Dani Alvešs izdarīja lielisku tālo piespēli starp pretinieku centra aizsargiem, un Luiss Svaress, burvīgi apstrādājis bumbu, precīzi trāpīja tālajā stūrī (2:1).

Laukumā turpinājās abpusēji atklāts un vētrains futbols, taču lielākā daļa bīstamo momentu bija pie viesu vārtiem. 67. minūtē pēc individuāla reida vārtu augšējā stūrī netrāpīja Neimārs, 73. minūtē sev labu pozīciju izkārtoja Mesi, bet nākamajā minūtē jau lieliskā situācijā piespēlēja Neimāram, kurš atkal netrāpīja vārtu rāmī. 78. minūtē arī labu sitienu no distances atbildēja Benzemā - glāba Bravo -, taču arī mača izskaņā mājinieki bija tuvāk trešajiem nekā viesi otrajiem vārtiem. Iespējas bija gan Svaresam, gan Džordi Albam, tomēr vai nu bumba lidoja garām, vai lieliski spēlēja Kasiljass.

Svarīgākais